Vind snel een goede dakdekker

Heb je een lekkage of een kapotte dakgoot? Een dakdekker kan je hiermee helpen. En dakdekker speelt namelijk een belangrijke rol in het behoud en de duurzaamheid van je dak. Deze vakmensen hebben vaak meerdere specialismes, zoals dakrenovatie, reparaties aan dakgoten of dakterrassen, het aanpassen van dakdoorvoeren, het uitvoeren van dakinspecties of het plaatsen of vervangen van hemelwaterafvoeren. Plaats je klus op Werktoppers en vind kosteloos en eenvoudig een goede dakdekker.

Wat is een dakdekker?

Dakdekkers bestaan al eeuwen. Al in vroegere beschavingen waar huizen daken nodig hadden waren dakdekkers geen overbodige luxe.  Dakdekker is in feite een algemene term die wordt gebruikt voor professionals die zich bezighouden met verschillende aspecten van dakinstallaties, reparatie en onderhoud van het dak. Ze hebben ruime kennis van en ervaring met dakbedekkingsmaterialen, veiligheidsprotocollen en reparatiewerkzaamheden.

Wat doet een dakdekker?

De werkzaamheden van een dakdekker kunnen heel breed zijn. Van de reparatie van een lek tot het plaatsen van dakramen. Hieronder zie je wat voorbeelden:

 • Renovatie dak
  Dakdekkers voeren renovaties uit om de levensduur van het dak te verlengen en eventuele schade te herstellen. Na hevige stormen kan het dak beschadigd raken. Een dakdekker kan de schade beoordelen en reparaties uitvoeren om verdere complicaties te voorkomen.
 • Dakgoten en dakterrassen
  Dakdekkers zijn bedreven in het repareren en onderhouden van dakgoten en dakterrassen, waardoor waterafvoer en structurele integriteit behouden blijven.
 • Dakdoorvoeren
  Het maken, verplaatsen of vervangen van dakdoorvoeren behoort tot de expertise van dakdekkers. Deze klussen zijn van vitaal belang voor de ventilatie en de doorvoer van leidingen.
 • Hemelwaterafvoer
  Dakdekkers zijn ook bevoegd om hemelwaterafvoeren te plaatsen of te vervangen. Op deze manier voorkom je van waterschade aan de woning.
 • Bedekking van je dak
  Wanneer de huidige dakbedekking versleten is, kan een dakdekker zorgen voor de verwijdering van oude materialen en de installatie van nieuwe dakbedekking.
 • Isolatie van je dak
  Voor energie-efficiëntie kan een dakdekker helpen bij het verbeteren van de isolatie van het dak, wat kan resulteren in lagere energiekosten.
 • Inspectie van je dak
  Periodieke dakinspecties worden gedaan om potentiële problemen vroegtijdig op te sporen en te verhelpen, waardoor grotere schade wordt voorkomen.
 • Aanpassingen dak voor zonnepanelen
  Als je zonnepanelen op je dak wilt installeren, kan een dakdekker structurele aanpassingen doen om een veilige en efficiënte installatie te waarborgen.
 • Lood- en zinkwerk
  Voor waterdichte afdichtingen rond schoorstenen of dakdoorvoeren is gespecialiseerd lood- en zinkwerk vereist, waar een dakdekker expertise in heeft.
 • Verhelpen lekkage dak
  Bij lekkages treden dakdekkers snel op om de oorzaak vast te stellen en duurzame oplossingen te bieden, waarbij schade aan het interieur wordt geminimaliseerd.
 • Dakramen
  Als je natuurlijk licht in je huis wilt toevoegen, kan een dakdekker dakramen voor je installeren.
 • Reiniging van je dak
  Het verwijderen van mos, algen of ander vuil op het dak kan de levensduur van dakbedekking verlengen. Dit is een taak die een dakdekker kan uitvoeren.
 • Verbeteringen aan plat dak
  Voor huizen met platte daken kan een dakdekker helpen bij het aanbrengen van nieuwe waterdichte lagen of het verbeteren van de afvoer.
 • Herstellen van houtrot
  Zijn houten delen van het dak aangetast door rot? Een dakdekker kan deze herstellen of vervangen om structurele integriteit te behouden.

Veel dakdekkers hebben een of meerdere specialisaties. Ze hebben zich via extra studie en ervaring bekwaamd in bijvoorbeeld geavanceerde technieken voor dakisolatie, groendakinstallatie of duurzame bouwprojecten. Deze vakmensen worden ook dakspecialist genoemd.

Wat kost een dakdekker?

Dakbedekking varieert in soorten, maten en vormen, waardoor dakdekken een gespecialiseerd vak in de bouw is. De kosten voor het inhuren van een dakdekker bestaan uit verschillende elementen, zoals:

 • Uurloon dakdekker
  Bij een uurtarief van een dakdekker moet je denken aan een bedrag rond de 52,50 euro. De prijs wordt vaak bepaald door de ervaring van de expert.
 • Soort dak
  Het ene dak is het andere niet. En de ene klus kost meer tijd dan de andere. Zo is een plat dak met bitumen bijvoorbeeld sneller gelegd dan een schuin dak met keramische dakpannen.
 • Materiaalkosten dakbedekking
  Houd ook altijd rekening met de kosten van de dakbedekking. Welk materiaal wordt gebruikt? Laat je goed adviseren om te zien welke keuze het best bij jouw wensen past.
 • Indirecte kosten
  Vergeet niet dat er altijd bijkomende kosten zijn, zoals een bedrijfsauto, voorrijkosten, verwijdering van oude dakbedekking, gereedschap en eventueel gebruik van een steiger of hoogwerker.
 • Prijs dakdekker per m2
  Voor een nieuw dak wordt meestal een prijs per m2 of per project gehanteerd via een offerte. Zo factureert een gemiddelde zzp-dakdekker ongeveer 40 euro per uur, exclusief 21% btw en dakpannen. Kies je voor EPDM, reken dan op 35 euro tot 50 euro per m2. Voor bitumen geldt een prijs per m2 van 45 euro tot 60 euro. Kies je voor keramiek, dan liggen de kosten per vierkante meter tussen de 45 euro en 60 euro. Wanneer je een rieten dak wil laten leggen, ga dan uit van een prijs van minimaal 75 euro en maximaal 100 euro per vierkante meter.

Vind snel een goede specialist

Je kunt bij Werktoppers snel en kosteloos een goede dakdekker uit jouw regio vinden. Het kost je maar een paar minuten om je klus en specificaties in te voeren. Wanneer je klus is geplaatst, krijg je reacties van geïnteresseerde vakmensen. Wie wil jij een offerte op laten maken? Laat het ze weten. Maximaal vijf offertes, zodat jij een goed overzicht hebt en de werktoppers scherpere offertes zullen opmaken. Als je de offertes vergelijkt, let dan op de volgende punten:

 • Kies voor een erkende dakdekker met bewezen ervaring in soortgelijke projecten. Je kunt de profielen van de dakdekkers op Werktoppers bekijken of ze zelf contacten om deze vraag te stellen als je meer informatie wilt.
 • Daarnaast kan het nooit kwaad om de reviews van eerdere klanten te lezen op dit platform.
 • Zorg ervoor dat wanneer je afspraken maakt dat ze voor beide partijen duidelijk zijn. Een goede communicatie is belangrijk om misverstanden te voorkomen.
 • Ook is het verstandig om te controleren welke garanties worden geboden op zowel arbeid als materialen. Zijn deze kosten in de offerte vermeld?
 • Vergeet ten slotte niet te checken of de vakmensen gecertificeerd zijn, je zoekt immers een betrouwbare professional die jouw dak in orde maakt.

Kies uiteindelijk de werktopper die het best bij jouw klus past en laat het hem of haar weten. Succes met je dakproject!