Vind de expert voor de beveiliging van je huis

Je kunt tegenwoordig op vele manieren je woning tegen inbraak beveiligen. Van camerabeveiliging tot smart home beveiliging. Is het verstandig om te kijken naar beveiliging van de voordeur? Heb jij meer baat bij het verlichten van jouw tuin? Of heb je een alarmsysteem aangeschaft en zoek je een ervaren installateur? Vind bij Werktoppers kosteloos en eenvoudig de expert voor de beveiliging van je huis en tuin. We verbinden je snel en eenvoudig met vakmensen die weten hoe ze preventief kunnen optreden en potentiële indringers kunnen afschrikken.

Hoe beveilig je je huis?

Volgens onderzoek heeft maar liefst een kwart van de Nederlandse bevolking eens of vaker te maken gehad met inbraak of diefstal. Ongeveer een vierde van de bevolking heeft inmiddels een of meerdere beveiligingscamera’s rondom het huis laten installeren of zelf neergehangen. Je kunt zelf al verschillende eenvoudige maatregelen nemen om ongenodigde gasten buiten te houden, maar voor sommige beveiliging van je huis is het handig en verstandig om een specialist in te schakelen. Wat kun je zelf doen en waar heb je eventueel de kennis en kunde van een expert bij nodig voor de beveiliging van je huis?

Wat kun je doen om je huis te beveiligen?

 • Brandkast

  Berg waardevolle spullen op in een brandkast om ze te beschermen tegen diefstal. Een brandkast kan namelijk bijna altijd op slot.

 • Buurtparticipatie

  Onderhoud contact met buren via bijvoorbeeld een appgroep om verdachte activiteiten te delen. Of wissel telefoonnummers uit. Twee paar ogen zien immers meer dan een paar ogen.

 • Internet beveiligen

  Dieven kunnen ook inbreken in je digitale leefomgeving. Overweeg maatregelen om je wifi-netwerk te beveiligen, waaronder sterke wachtwoorden en beveiligingsprotocollen.

 • Hekwerk en poorten

  Inbrekers zullen minder snel en gemakkelijk in je tuin komen als er een stevig hekwerk en vergrendelbare poorten omheen staan. Hoe langer inbrekers de tijd nodig hebben, hoe minder kans ze hebben op een buit.

 • Buitenverlichting

  Zorg voor voldoende buitenverlichting, met name bij ingangen en donkere hoeken. Hang eventueel verlichting met sensoren op, zodat de donkere plekken meteen zichtbaar zijn als er een ongenode gast jouw tuin bezoekt.

 • Ramen en deuren

  Ramen en deuren zijn zwakke plekken. Veel mensen investeren in stevige deursloten en raamvergrendelingen. Dit is in feite de basisbeveiliging. Je kunt je huis beveiligen door bijvoorbeeld extra sloten, veiligheidsglas of sensoren in je ramen en deuren te laten plaatsen. Rolluiken kunnen een praktische aanvulling zijn. Rolluiken fungeren namelijk als fysieke barrière en ontmoedigen potentiële inbrekers.

 • Camerabewaking

  Veel mensen beveiligen hun huis door op strategische punten camera’s te plaatsen voor toezicht en afschrikking. Je kunt kiezen uit een eenvoudige bewakingscamera bij de voordeur, maar ook uit geavanceerde systemen met meerdere camera’s en opslag. Vanaf je smartphone kun je overal waar je ook bent meekijken en de camera’s besturen. Je kunt daarnaast instellen dat je meldingen krijgt als er iets verdachts wordt gedetecteerd. Bedrijven maken bijvoorbeeld heel vaak gebruik van camerabeveiliging.

 • Alarmsysteem

  Een alarmsysteem is ook een populaire keuze om inbreken onaantrekkelijk te maken. Alarmsystemen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Kort gezegd, bekabelde systemen, draadloze systemen en slimme systemen. Over het algemeen hebben ze functies als bewegingsdetectie, deur- en raamsensoren, glasbreuksensoren en geluidsalarmen. Je kunt tegenwoordig ook kiezen uit alarmsystemen die verbonden zijn met mobiele apps, zodat je ook op afstand meldingen kunt ontvangen.

 • Slimme technologie

  Technologie in actie. Er is in deze tijd van alles op het gebied van slimme beveiligingsapparaten verkrijgbaar voor extra controle en een geavanceerde beveiliging van je huis. Bijvoorbeeld deurbellen met camera’s en slimme sloten. Ring beveiliging is bijvoorbeeld bekend van de videodeurbellen in en rond het huis. Zo heeft Ring beveiliging ook de weersbestendige deurbel op de markt gebracht voor bij de voordeur. Deze beschikt over 3D-bewegingsdetectie, HDR-video en Audio+. Het voordeel van deze slimme technologieën is dat ze tegenwoordig voor iedereen toegankelijk zijn, behalve voor de inbrekers natuurlijk.

Waarom een beveiligingsexpert?

De een is handiger in het installeren van apparatuur dan de ander. De ene soort apparatuur is weer gemakkelijker zelf te installeren dan de andere. Wellicht is de apparatuur zo geavanceerd dat het verstandig is om een specialist deze te laten installeren. Misschien ben je juist op zoek naar professioneel advies om je huis optimaal te beveiligen. Wat is je budget? En wat zijn je wensen?
Wil je advies over een beveiligingssysteem, heb je een installateur nodig of wil je een compleet beveiligingsplan? Vind bij Werktoppers de expert die jij kunt gebruiken voor de beveiliging van je huis.

Juiste expert voor jouw klus

Werktoppers helpt je de juiste expert te vinden voor jouw klus. We hebben op dit platform allerlei experts op het gebied van de beveiliging van je huis, zoals installateurs van beveiligingssystemen, adviseurs die geprofessionaliseerd zijn in deur- en raambeveiliging of andere beveiligingsapparatuur, installateurs van slimme technologie, installateurs van buitenverlichting, installateurs van veiligheidsbeglazing, rolluikeninstallateurs en domoticaspecialisten.
Welke expert is het meest geschikt voor de beveiliging van jouw huis? Plaats je klus gratis en eenvoudig op Werktoppers. Verschillende beveiligingsexperts uit de regio sturen je binnen korte tijd een reactie. Bepaal van wie jij offertes wilt ontvangen. Vergelijk de offertes en maak je keuze. Je kunt er met de juiste werktopper vanuit gaan dat jouw woning binnenkort op meerdere fronten beveiligd is, inclusief de nieuwste technologieën en deskundig advies.

Kosten van beveiliging van je huis

Wat kost het om je huis te beveiligen? De kosten voor beveiliging kunnen heel erg verschillen, afhankelijk van het type systeem en de mate van beveiliging. Dat geldt ook voor de kosten van de expert die je helpt bij de beveiliging van jouw huis en tuin.
Hieronder een indicatie van wat je kunt verwachten aan kosten:

Kosten beveiligingsapparatuur

Bij eenvoudige alarmsystemen moet je denken aan een minimum van ongeveer 300 euro, inclusief installatie. Meer geavanceerde alarmsystemen met uitgebreide functies kunnen variëren van 500 euro tot 1500 euro. De prijzen van basisbewakingscamera’s kunnen ook erg verschillen: ze gaan ongeveer van 50 euro tot 200 euro per stuk.
Kies je voor een complex systeem met meerdere camera’s en opslagfaciliteiten, reken dan op een investering van minimaal 300 euro tot maximaal 1000 euro. Wil je slimme deursloten aanschaffen? Denk dan aan een prijs vanaf ongeveer 100 euro per stuk. Ook is het smart home beveiligingssysteem een optie. Complete smart home beveiligingssystemen variëren meestal tussen de 200 euro en 500 euro.
Elk huis is anders en heeft andere zwakke plekken. En elke persoon heeft andere wensen en een ander budget. In wat voor soort beveiliging kun je het best investeren?  Een goede expert zal je helpen de beste keuze te maken voor de beveiliging van jouw huis.

Kosten van expert beveiliging huis

De kosten voor loon van vakmensen variëren op basis van specialisatie. Zowel ervaring als de locatie en de aard van de werkzaamheden. Hier zijn enkele indicaties:

 • Het uurloon van installateurs van tuinverlichting varieert tussen 30 euro en 55 per uur.
 • Het uurloon van installateurs van beveiligingssystemen varieert tussen 40 euro – 100 euro per uur.
 • Voor de installatie van eenvoudige bewakingscamera’s kun je rekenen op kosten tussen 100 euro en 300 euro.
 • Installatiekosten voor slimme deursloten liggen doorgaans tussen 50 euro en 150 euro per slot.
 • Installatiekosten voor geavanceerdere camerabewakingssystemen kunnen variëren van 300 euro tot 1000 euro, afhankelijk van het aantal camera’s en opslagcapaciteit.

De daadwerkelijke kosten zijn dus afhankelijk van factoren zoals merkvoorkeur, specifieke functies en de omvang van het beveiligingssysteem. Werktoppers verbindt je met professionals voor nauwkeurige prijsopgaven. Vergelijk de offertes goed. Welke materialen worden aangeraden? Waarom vraagt de ene beveiligingsexpert meer dan de andere per uur? Wat raden de verschillende specialisten aan voor de beveiliging van je huis? Waarom zie je op een andere offerte een andere keuze voor tuinverlichting of camerasysteem? Neem gerust telefonisch of via e-mail contact met onze werktoppers op om dit soort vragen door te nemen.

Vind de expert voor een veilig huis

Een fijn, veilig thuis is een van de belangrijkste factoren die ons geluksgevoel bepalen. Werktoppers staat klaar om je te verbinden met de juiste expert die precies weet hoe hij of zij jou kan helpen met de beveiliging van jouw huis. Van goede sloten tot slimme technologie, investeren in beveiliging is investeren in gemoedsrust en de veiligheid van jouw thuis. Plaats nu je klus en vind snel de juiste beveiligingsspecialist, zodat je binnenkort optimaal kunt genieten van een veilige leefomgeving.

In samenwerking met