Vind het beste klusbedrijf uit de regio

Sta je voor de uitdaging om jouw zolder om te laten toveren tot een stijlvolle ruimte, een lekkend dak te laten repareren of die langverwachte keukenrenovatie eindelijk aan te laten pakken? Bij Werktoppers maken we het vinden van het juiste klusbedrijf eenvoudig. Of je nu een ervaren klusser zoekt voor het monteren van nieuwe meubels, een allround klusbedrijf voor renovaties of een gespecialiseerde vakman voor het repareren van witgoed. Plaats eenvoudig jouw klus op Werktoppers en vind kosteloos en snel het beste klusbedrijf uit de regio voor jouw klus.

Wat is een klusbedrijf?

Een klusbedrijf is als een veelzijdige probleemdetective voor alles wat met bouwen en repareren te maken heeft. Veelal voeren klusbedrijven onderhoudswerkzaamheden, verbouwingen en reparaties uit. De vakmensen van een klusbedrijf zijn vaak geschoold in verschillende disciplines en hebben een geldig VCA-certificaat op zak. Zo zijn er verschillende opleidingen, bijvoorbeeld de mbo-opleiding Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf, de opleiding Vakbekwaam ambachtelijk ondernemer klusbedrijf , het Basisprogramma klusser via vakonderwijs of BBL-onderwijs waar de toekomstige klusexperts naast theorie een flinke dosis praktijkervaring opdoen.

Bij een allround klusbedrijf zie je vaak dat de vakmensen opleidingen hebben gevolgd in timmerwerk, elektriciteit en loodgieterswerk en daarnaast specifieke klusdisciplines leren zoals het ophangen van objecten of het gereedmaken van keukens.

Klusbedrijven zijn experts in verschillende disciplines, van timmerwerk tot loodgieterswerk. Ze bieden een breed scala aan diensten voor diverse klussen. Bouw- en klusbedrijven zijn juist vaak actief in zowel bouwprojecten als algemene klussen. Ze bieden vaak een totaalpakket voor renovaties en reparaties. Door constante bijscholing blijven de vakmensen van klusbedrijven op de hoogte van de nieuwste technieken en trends in de kluswereld.

Wat doet een klusbedrijf?

Klusbedrijven zijn enorm veelzijdig in de wereld van huisrenovatie. Ze hebben expertise op verschillende gebieden en ervaring met verschillende soorten klussen, zoals:

 • Verbouwen:

  Klusbedrijven zijn vaak gespecialiseerd in verbouwingsprojecten zoals het renoveren van een badkamer tot het uitbreiden van de woonruimte.

 • Monteren:

  Of het gaat om klussen als het monteren van kasten, rekken of andere meubelstukken, klusbedrijven zorgen voor een professionele afwerking.

 • Behangen en verven:

  Jouw interieur krijgt een nieuwe look als je kiest voor professioneel behangen en verven.

 • Vloeren leggen:

  Klusbedrijven hebben de expertise om verschillende soorten vloeren te leggen, van tapijt tot hout.

 • Onderhoud:

  Regelmatig onderhoud van jouw huis, zoals het controleren van de dakbedekking, schilderwerk en het repareren van kleine gebreken, wordt oor klusbedrijven zorgvuldig uitgevoerd.

 • Reparatiewerk:

  Denk aan werkzaamheden als het herstellen van beschadigde delen van het huis, zoals vloeren, muren, of dakbedekking.

 • Objecten ophangen:

  Expertise in het veilig en professioneel ophangen van diverse objecten, van kunstwerken tot planken.

 • Keuken gereedmaken voor plaatsing:

  Voorbereiden van de keukenruimte voor het plaatsen van nieuwe keukenapparatuur en kasten.

 • Diverse kleine klussen:

  Klusbedrijven pakken allerlei kleine klussen aan, zoals lekkende kranen en het vervangen van deurbeslag.

 • Reparatie van witgoed:

  Een ervaren klusbedrijf kan helpen bij het repareren van huishoudelijke apparaten, waardoor je de levensduur ervan verlengt en onnodige vervanging kunt vermijden.

 • Lekkages verhelpen:

  Snelle en effectieve oplossingen voor lekkages. Bijvoorbeeld een lekkend dak, een kapotte leiding of een constant druppelende kraan.

 • Monteren van zonwering:

  Veel mensen laten het monteren van zonwering over aan vakmensen om ervan verzekerd te zijn dat het professioneel gebeurt en stevig en functioneel is.

 • Het verleggen van elektra:

  Een klusbedrijf kan helpen bij het verleggen van elektrische bedrading, het installeren van stopcontacten of het toevoegen van verlichtingspunten.

Welke klusbedrijf heb jij nodig voor jouw klus? En is dit bedrijf betrouwbaar en gecertificeerd? Met Werktoppers wordt het vinden van het beste klusbedrijf voor jouw klus een gestroomlijnde ervaring, waarbij je kunt rekenen op professionele vakmensen en transparantie in het proces.

Wat kost een klusbedrijf?

Je zoekt het beste klusbedrijf voor jouw klus. Dat wil zeggen dat je ervan verzekerd wil zijn dat je niet boven je gewenste budget wil uitkomen, de klus professioneel en naar wens wordt uitgevoerd en dat er geen verborgen kosten zijn. Voordat je een klusbedrijf inhuurt, laten we eens dieper ingaan op wat de kosten kunnen beïnvloeden:

1. Soort klus:
   – Voorbeeld: Een schilderklus voor de bovenverdieping zal aanzienlijk minder kosten dan een complete badkamerrenovatie.
2. Arbeidskosten:
   – Voorbeeld: Een ervaren loodgieter met gespecialiseerde vaardigheden kan een hoger uurtarief hebben dan een algemene klusser.
3. Materiaalkosten:
   – Voorbeeld: Kies je voor standaard laminaatvloeren of ga je voor high-end hardhout? De keuze in materialen beïnvloedt direct de kosten.
4. Reiskosten:
   – Voorbeeld: Als het klusbedrijf van ver moet komen, kunnen reiskosten variëren afhankelijk van de afstand. Een bedrijf om de hoek zal vaak lagere reiskosten hebben.
5. Specialisatie:
   – Voorbeeld: Een gecertificeerde elektricien kan duurder zijn dan een algemene klusser, maar voor elektrische klussen is specialistische kennis vereist.
6. Seizoen en beschikbaarheid:
   – Voorbeeld: In de zomermaanden kan de vraag naar buitenschilderwerk toenemen, wat de prijzen kan opdrijven.

Waar moet je rekening mee houden bij een offerte?

 • Details van het werk: Bij een klus als badkamerrenovatie moet het klusbedrijf de offerte specificeren, bijvoorbeeld welke sanitairproducten en tegels worden gebruikt.
 • Uurloon en arbeidsuren: Het uurtarief van een specialist van een klusbedrijf kan erg verschillen. Een uurtarief ligt gemiddeld tussen de 50 tot 55 euro. Stel dat je een professional inhuurt en hij schat in dat het plaatsen van maatwerkkasten 20 uur zal duren. Dat geeft je een idee van de arbeidskosten (bijv. 52,50 euro x 20 uur = 1050 euro).
 • Materiaalkosten: Als je bijvoorbeeld kiest voor een luxe verfmerk voor je muren, zal dat duurder zijn dan een standaard verfsoort.
 • Bijkomende kosten: Vraag het klusbedrijf naar eventuele extra kosten die bij de klus komen, zoals de afvoer van bouwafval. Het kan zijn dat deze kosten niet standaard zijn inbegrepen.
 • Garanties: Een klusbedrijf dat vertrouwen heeft in zijn werk, biedt vaak een garantie op het werk.

Het handigst is om een goed klusbedrijf uit de buurt of regio te vinden voor jouw klus. Deze vakmensen kennen immers de weg en lokale en regionale leveranciers, hoeven minder reiskosten te verrekenen en qua communicatie is het ook een stuk handiger om een klusbedrijf uit de buurt in te huren.
Vergeet niet dat bij complexe taken als elektrawerk het belangrijk is dat de vakmensen beschikken over de juiste certificeringen, vooral voor de veiligheid. Ook is er voor loodgieterswerkzaamheden en dakreparaties specifieke kennis en ervaring nodig om duurzame resultaten te garanderen. Het selecteren van een specialist voor dit soort klussen kan ervoor zorgen dat het werk wordt uitgevoerd volgens de hoogste normen. Je wilt immers het beste klusbedrijf voor jouw klus.

Vind de beste werktopper voor jouw klus

Klusbedrijven lijken soms overal te zijn, maar hoe kies je het beste klusbedrijf dat aansluit bij jouw klus en behoeften? Werktoppers fungeert als de brug tussen kluszoekers en vakmensen, waardoor het proces van het vinden van een geschikt klusbedrijf aanzienlijk wordt vereenvoudigd. Door jouw klus te plaatsen op dit online platform, ontvang je reacties van vakmensen die geïnteresseerd zijn in jouw project. Aan jou de keuze om te bepalen van welke klusexpert jij een offerte wil ontvangen. Je kunt maximaal vijf offertes aanvragen. Voor jou minder keuzestress. Voor de werktoppers een eerlijkere concurrentie wat resulteert in scherpere en betere offertes.
Bekijk vervolgens de beoordelingen op dit digitale platform en lees de profielinformatie bij de klusbedrijven. Neem eventueel contact op met de vakmensen om vragen te stellen. Maak ten slotte jouw keuze. Welke werktopper is het beste klusbedrijf voor jouw klus?