Vind een goede meubelmaker voor jouw klus

Je zoekt een meubelmaker voor het stofferen, repareren of monteren van je meubels? Of denk je na over een buitenkeuken en heb je de kennis en kunde van een specialist nodig? Op Werktoppers vind je zonder veel moeite te hoeven doen een goede meubelmaker. Je plaatst eenvoudig je klus, krijgt reacties van geïnteresseerde vakmensen, laat offertes opmaken en maakt ten slotte jouw keuze. Snel en kosteloos.

Wat is een meubelmaker?

Een meubelmaker is eigenlijk een soort houtkunstenaar, gespecialiseerd in het maken van meubelstukken. Deze vakmensen hebben vaak een goede opleiding gehad in houtbewerking en design, waar ze allerlei dingen leren over verschillende materialen, bouwtechnieken en hoe je meubels er professioneel uit laat zien. Veel meubelmakers beginnen als leerling, waar ze waardevolle ervaring opdoen onder begeleiding van ervaren vakmensen. Of ze volgen bijvoorbeeld mbo (Allround of Ontwerpend) Meubelmaker, de mbo-opleiding Machinaal Houtbewerker of mbo (Scheeps)Interieurbouwer.
Een meubelmaker in een meubelmakerij maakt vaak meubels op kleine schaal. Een ontwerpend meubelmaker zie je ook vaak in een atelier of op een werkplaats aan het werk. In een meubelfabriek worden door meubelmakers weer meubels in series gemaakt. Meubelmakers kunnen ook als interieurbouwer werken of als orgelbouwer. Kortom, meubelmaker is best wel een veelzijdig beroep.

Wat doet een meubelmaker?

Meubelmakers zijn goed in het maken van allerlei meubels, van buitenkeukens tot kasten. Hierbij draait het niet alleen om het kiezen van goede materialen, maar ook om het toepassen van vakmanschap om duurzame en praktische meubels te maken die lang meegaan.
Denk bijvoorbeeld aan:

 • Meubel(s) maken
  Het maken van verschillende meubelstukken, van stoelen tot tafels, behoort tot het vakmanschap van een meubelmaker. Hierbij wordt niet alleen gelet op het ontwerp, maar ook op de ergonomie en het gebruik van geschikte materialen voor een langdurige levensduur.
 • Meubels stofferen
  Meubelmakers hebben verstand van het stofferen van meubels. Een goede meubelmaker kiest zorgvuldig stoffen uit en brengt ze aan om zitmeubelen niet alleen comfortabel te maken, maar ook mooi om te zien.
 • Meubels repareren
  Naast het maken van nieuwe meubelstukken, is een meubelmaker goed in het repareren van beschadigde meubels. Kapotte poten, beschadigde bekleding of doorgezakte bodem? Een meubelmaker maakt een meubelstuk weer zo goed als nieuw.
 • Meubels (de)monteren
  Meubelmakers bieden diensten aan voor het in elkaar zetten of uit elkaar halen van meubels. Handig bij verhuizingen, herinrichtingen of als meubels moeten worden aangepast aan veranderende behoeften.
 • Binnenhuis ontwerpen
  Sommige meubelmakers zijn ook goed in binnenhuisontwerp. Ze kunnen niet alleen individuele meubelstukken maken, maar ook helpen bij het creëren van een samenhangende en stijlvolle binnenruimte.

Wat kost een meubelmaker?

De kosten van een meubelmaker hangen af van verschillende factoren, zoals het type meubelstuk, het gebruikte materiaal en hoe ingewikkeld het ontwerp is. Bij het kiezen van een meubelmaker is het dan ook slim om duidelijke afspraken te maken over het ontwerp, de materialen en de kosten. Vergelijk ook van tevoren meerdere offertes om een goede indruk te krijgen van de prijzen, diensten en het aanbod. Bij het berekenen van de totale kosten voor een meubelmaker en het vergelijken van offertes moet je de volgende punten niet vergeten mee te nemen:

 1. Gedetailleerde beschrijving:
  Een nauwkeurige beschrijving van het beoogde meubelstuk, inclusief afmetingen, materialen en ontwerpkenmerken
 2. Kostenraming:
  Een overzicht van de geschatte kosten, inclusief materiaalkosten, arbeidskosten en eventuele bijkomende kosten zoals afwerking en transport.
 3. Tijdlijnen:
  Verwachte opleverdatum en informatie over het productieproces, inclusief mogelijke mijlpalen.
 4. Voorwaarden:
  Duidelijke betalingsvoorwaarden, inclusief aanbetalingen, restbetalingen en eventuele kosten voor wijzigingen na acceptatie.
 5. Garanties:
  Informatie over eventuele garanties op vakmanschap, materialen of andere relevante aspecten van het meubelstuk.
 6. Communicatie:
  Een contactpersoon en informatie over hoe de communicatie tijdens het project zal verlopen, inclusief de behandeling van eventuele wijzigingen in het ontwerp.
 7. Vergunningen en vergoedingen: 
  Als het van toepassing is, geeft de meubelmaker details over vereiste vergunningen en bijkomende kosten die buiten de offerte vallen.
 8. Aanvullende diensten:
  Eventuele extra diensten zoals transport, installatie en maatwerkopties met bijbehorende kosten.
 9. Transparantie: 
  Duidelijkheid over wat wel en niet is inbegrepen in de offerte om verrassingen te voorkomen.
 10. Referenties en portfolio:
  Optioneel, maar sommige meubelmakers voegen referenties of een portfolio toe om hun vakmanschap te demonstreren.

Let erop dat de offerte deze details bevat en duidelijk laat zien wat wel en niet is inbegrepen. Neem bij twijfel altijd contact op met de betreffende meubelmaker, zodat alles helder en duidelijk is.

Vind een goede meubelmaker voor jouw klus

Plaats je klus op ons Werktoppers en ontvang kosteloos offertes van ervaren vakmensen. Van welke meubelmakers wil jij een offerte ontvangen? Je kunt maximaal vijf offertes aanvragen. Voor de werktoppers een eerlijkere concurrentie. Voor jou betere offertes en minder keuzestress.
Bekijk en vergelijk vervolgens de offertes. Je kunt ook de beoordelingen op Werktoppers lezen en de profielen van de vakmensen bekijken. Vind uiteindelijk een goede meubelmaker voor jouw klus.