Hoe werkt Werktoppers voor vakmensen?

Werktoppers is door twee vakmensen uit de bouwwereld opgericht. Met dit online platform willen we een gelijk speelveld creëren waar vakmensen een eerlijkere kans hebben op opdrachten. Ook betaal je op dit platform circa vijftig procent minder bijdrage voor het uitbrengen van een offerte dan elders. In een paar eenvoudige stappen heb jij als vakman een profiel aangemaakt en kun je aan de slag! Hoe werkt Werktoppers voor vakmensen?

1. Maak je gratis Werktoppers-profiel aan.

Je maakt allereerst op het platform een Werktoppers-profiel aan. Je presenteert in feite in het kort jouw kennis en specialisme als vakman. Zo beschikt de potentiële klant alvast over belangrijke details. Denk aan je expertise en ervaring. Ook je locatie, e-mailadres en beschikbaarheid zijn belangrijk om in te vullen. Maak een goede eerste indruk. Inschrijven is kosteloos. Ook vragen we geen abonnementsbijdrage en zijn er geen verborgen kosten.

2. Welke opdracht past bij jou als vakman?

Op het online platform vind je opdrachtverzoeken van mensen die een vakman zoeken voor hun klus. Er zijn veel mensen die geen tijd hebben om te klussen of niet over de materialen beschikken. Ook is er vaak behoefte aan de juiste kennis en kunde die juist de vakman bezit. De klussen variëren van een verbouwing van een zolder, het winterklaar maken van de tuin of een reparatie van een lekkage tot het laten plaatsen van een dakkapel, het monteren van zonnepanelen of het complete buitenschilderwerk. Als vakman ontvang je via Werktoppers meldingen van relevante opdrachtverzoeken uit jouw regio die overeenkomen met jouw specialisme.

3. Toon je interesse als vakspecialist.

Krijg je een melding of zie je een klus op Werktoppers die helemaal bij jouw vakgebied past? Dan kun je kosteloos een bericht sturen naar degene die de opdracht heeft geplaatst. Toon in je reactie duidelijk jouw interesse en jouw bekwaamheid in het uitvoeren van de opdracht. Waarom zou de klant juist een offerte van jou willen ontvangen?

4. Reactie? Maak je offerte op.

De opdrachtgever stuurt je bij interesse zijn contactgegevens, zodat jij een offerte op kunt gaan maken. Wanneer je een reactie krijgt, betaal je een gereduceerde bijdrage om een offerte uit te brengen. Dit tarief is zo’n vijftig procent lager dan op andere platforms, waardoor de deelname voor jou als vakman financieel behapbaar blijft.
Werktoppers kiest ervoor om deze kosten voor de vakmensen zo laag mogelijk te houden. Je hebt als vakman meer kans dat jouw offerte wordt uitgekozen. Zo werkt Werktoppers voor vakmensen!
Het mes snijdt aan twee kanten. Door het aantal offertes te limiteren, wordt degene die de opdracht plaatst ook niet overweldigd door een overvloed aan offertes. Het aanbod is overzichtelijk en er is minder keuzestress.

5. Word jij gekozen als werktopper?

De offertes worden vergeleken. Misschien krijg je nog een e-mail of een telefoontje van de potentiële klant. Nu is het duimen geblazen. Mag jij binnenkort als werktopper aan de slag met deze klus?