Vind snel een goede rijwielmonteur

Zoek je snel een goede rijwielmonteur? Zijn de remblokjes van je fiets versleten of is de accu van je elektrische fiets kapot en heb je een goede fietsenmaker uit de buurt nodig voor fietsreparatie? Of moet de uitlaat van je scooter nodig worden gerepareerd en zoek je snel een scootermonteur die tijd heeft? Vind dan kosteloos en snel een goede rijwielmonteur via Werktoppers.

Wat doet een fietsmonteur?

Een rijwielmonteur is meer dan alleen een reparateur; een fietsmonteur is een vakman of -vrouw die de fijne kneepjes van het vak kent. Een fietsmonteur heeft vaak de opleiding Tweewielertechniek gevolgd om te leren hoe hij of zij fietsen in topconditie kan brengen. Enkele werkzaamheden van deze rijwielmonteur zijn onder andere:

 • Algemeen onderhoud
  Controle van remmen, versnellingen en bandenspanning. Smeren van kettingen en bewegende onderdelen. Aanhalen van losse bouten en moeren.
 • Fietsreparatie
  Vervangen van versleten remblokken, kettingen of tandwielen. Repareren van lekke banden. Afstellen van versnellingen en remmen.
 • Diagnose van problemen
  Identificeren en oplossen van aan fiets gerelateerde problemen, zoals versleten banden of tandwielen.
  Bij elektrische fietsen: diagnose van elektrische componenten en batterijen of bijvoorbeeld de elektrische bedrading controleren, repareren en vervangen.

Wat kost een fietsenmaker?

Gemiddeld liggen de tarieven voor een fietsmonteur rond de 50 euro per uur, exclusief eventuele benodigde onderdelen. Bij (elektrische) fietsen moeten enkele onderdelen regelmatig worden vervangen of worden gerepareerd. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe vaak en intensief je jouw fiets gebruikt en van de weersomstandigheden waarin je rijdt en je fiets staat. Banden slijten en kunnen lek raken en remblokken verslijten na verloop van tijd.
Kettingen met tandwielen vragen om vervanging voor een soepele aandrijving. Versnellingsnaven kunnen schakelproblemen geven en hebben periodiek onderhoud of vervanging nodig. Elektrische fietsen hebben accu’s die na verloop van tijd vermogen verliezen en elektrische bedrading die reparatie nodig kan hebben. Andere aandachtspunten waar de fietsenmaker mee te maken krijgt zijn remkabels, verlichting, zadels, handvatten en spaakbreuken.

Wat doet een scootermonteur?

Een scootermonteur heeft een vergelijkbare passie voor tweewielers maar richt zich op scooters. Scootermonteurs ondergaan een opleiding tot scootertechnicus om de specifieke behoeften van scooters te begrijpen. Enkele werkzaamheden van deze rijwielmonteur zijn onder andere:

 • Algemeen onderhoud
  Inspectie van remmen, banden en verlichting. Controle van de motorprestaties en vloeistofniveaus. Smeren van bewegende delen.
 • Scooterreparatie
  Vervangen van remblokken, uitlaat of andere versleten onderdelen. Repareren van elektrische systemen bij elektrische scooters. Diagnose en oplossing van motorproblemen.
 • Technische aanpassingen
  Tuning van de motor voor betere prestaties. Upgrades aan het remsysteem of de vering.

Wat kost een scootermonteur?

De kosten voor een scootermonteur zijn gemiddeld rond de 52,50 per uur, maar kunnen erg verschillen. Naast de uren en middelen die de bromfietsmonteur nodig heeft voor de scooterreparatie, komen kosten voor vervanging van onderdelen. Denk aan de banden – die verdienen periodiek vervanging bij aanzienlijke slijtage voor optimale grip. Remblokken en remschijven hebben regelmatige inspectie nodig door een rijwielmonteur en, wanneer nodig, vervanging om hun remkracht te behouden. Het uitlaatsysteem vraagt om aandacht bij tekenen van bijvoorbeeld lekkage of roestvorming. De bougie, als een belangrijk onderdeel, moet op gezette tijden vervangen worden om een goede ontsteking te houden.
Of denk aan de cruciale aandrijvingsdelen, zoals kettingen en V-snaren. Na verloop van tijd hebben ze vernieuwing nodig voor een soepele werking. Voor elektrische scooters betekent dat als de capaciteit van de batterij afneemt dat deze aan vervanging toe is. Daarnaast moeten remkabels en -leidingen bij slijtage worden vernieuwd. Deze onderdelen zijn integraal voor een efficiënt remsysteem. De bedrading en andere vitale onderdelen moeten ook regelmatig zorgvuldig worden bekeken en tijdig worden vervangen of gerepareerd bij signalen van slijtage. Veiligheid staat immers voorop.

Vind snel een goede rijwielmonteur

Of je nu een fietsenmaker of scootermonteur nodig hebt, Werktoppers verbindt je snel met betrouwbare vakmensen in jouw regio. Plaats allereerst je klus. Je krijgt vervolgens reacties van vakmensen uit je woonplaats of regio. Daarin stellen ze zich kort voor en lichten ze toe waarom zij interesse in jouw klus hebben. Vervolgens beslis jij wie je een offerte laat sturen. Laat dit de betreffende rijwielexperts weten. Je kunt maximaal vijf offertes laten maken. Dit, zodat de werktoppers een eerlijke concurrentie hebben. Daarom zullen de offertes vaak duidelijker en beter zijn.  Ook heb jij een duidelijker overzicht, minder keuzestress dus.
Bekijk en vergelijk de offertes, lees de reviews op ons platform en kies de juiste fietsenmaker of scootermonteur. Vind dus snel een goede rijwielmonteur tussen een van onze werktoppers en laat je scooter of fiets weer helemaal in orde maken!