Vind een goede timmerman uit de buurt

Heb je een nieuwe dakkapel nodig, wil je kozijnen laten vervangen of denk je na over een overkapping? Je hoeft niet lang te zoeken naar een goede timmerman die tijd heeft en jou perfect kan helpen met jouw klus. Vind via Werktoppers snel, kosteloos en eenvoudig een goede timmerman uit de buurt.

Wat is een timmerman?

Een timmerman is een expert op het gebied van het bewerken van hout en het uitvoeren van uiteenlopende bouwprojecten. De weg naar het worden van een timmerman bestaat vaak uit een vakgerichte opleiding in de bouw en houtbewerking, zoals een mbo-opleiding tot timmerman. Een grondige vakopleiding bestaat niet alleen uit theoretische kennis, maar ook uit praktijkgerichte training om de nodige handvaardigheid te ontwikkelen. Timmermannen kunnen ook aanvullende cursussen en trainingen volgen om specifieke vaardigheden verder te verfijnen en op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën en materialen in de bouwsector.
Een ervaren timmerman, met specialisatie in tuinmeubelen bijvoorbeeld, toont vakmanschap met het juiste gereedschap en een rijke set aan vaardigheden. De focus ligt op het ontwerpen en maken van meerdere stevige weersbestendige meubels in partijen maar ook op het op maat maken van tuinmeubels. Denk aan strakke, functionele, onderhoudsvrije en duurzame tuinmeubelen, helemaal naar wens van de klant gemaakt.
Voor wie op zoek is naar een allround timmerman, is flexibiliteit van groot belang. Deze vakspecialist kan niet alleen tuinmeubelen vervaardigen maar ook deuren installeren en diverse bouwprojecten aansturen. Handig voor grotere projecten, waar je voor meerdere zaken de kennis en kunde van een timmerman voor kunt gebruiken. Overweeg je een zzp-timmerman, dan haal je niet alleen een professional binnen maar ook iemand met een eigen gereedschapsuitrusting en knowhow. Kortom, een timmerman met vakbekwaamheid, veelzijdigheid en de juiste middelen voor een succesvolle klus.

Wat doet een timmerman?

Deze houtspecialisten voeren verschillende soorten taken uit. Hieronder wat voorbeelden en inspiraties:

 1. Ombouw/koof plaatsen/vervangen
  • Heb je die leidingen langs de muur in de woonkamer die je niet mooi vindt? Een timmerman kan een simpele ombouw maken, met bijvoorbeeld een mooie horizontale plank waar je een sfeervolle plant op kunt zetten.
  • Stoor je je aan die wirwar van snoeren? Een timmerman kan een elegante koof maken om ze te verbergen, waarbij je ook nog wat foto’s of souvenirs kwijt kunt.
 2. Dakkapel of dakraam plaatsen
  • Die zolder lijkt altijd donker en ongebruikt? Een timmerman kan een dakkapel plaatsen waardoor er natuurlijk licht binnenstroomt en je de zolder omtovert tot bijvoorbeeld een knusse leeskamer.
  • Wat denk je van een stargazing-corner op zolder? Een timmerman kan een dakraam installeren zodat je ’s nachts kunt genieten van de sterrenhemel. Zonder je bed uit te hoeven.
 3. Wanden plaatsen
  • Werk je nu thuis en heb je behoefte aan een aparte kantoorruimte? Een timmerman kan een scheidingswand plaatsen met een deuropening, zodat je je werk kunt scheiden van je vrije tijd.
  • Of wil je je woonkamer gezelliger maken? Een timmerman kan een halve wand plaatsen als decoratieve afscheiding tussen de woonkamer en eetkamer, waar je ook nog stijlvolle kunst of leuke fotolijsten aan kunt hangen.
 4. Kozijnen plaatsen of vervangen
  • Zitten je oude kozijnen vastgeroest? Een timmerman kan nieuwe plaatsen, waardoor je ramen soepel open en dicht gaan zonder dat je een work-out nodig hebt.
  • Wil je meer daglicht in de keuken? Een timmerman kan extra raamkozijnen toevoegen, waardoor je keuken opfleurt en je tijdens het koken van het uitzicht kunt genieten.
 5. Raamkozijnen plaatsen of vervangen
  • Tocht het bij je raam? Een timmerman kan nieuwe raamkozijnen installeren, waardoor je huis warmer wordt zonder dat je de verwarming op volle toeren hoeft te zetten.
  • Wil je een meer moderne uitstraling voor je huis? Een timmerman kan slankere en eigentijdse raamkozijnen plaatsen, waardoor je woning een frisse update krijgt.

Wat kost een timmerman?

Het is belangrijk om te begrijpen hoe tarieven zijn opgebouwd en waar je rekening mee moet houden:

 • Uurtarief timmerman: Allereerst: wat kost een timmerman per uur? Het uurtarief van een timmerman kan variëren en is vaak afhankelijk van de regio, de ervaring van de houtspecialist en de specialiteit van de timmerman. Zo ligt het uurtarief voor eenvoudige klussen, zoals reparaties, over het algemeen lager dan voor complexere taken als maatwerk of renovaties.
 • Kosten per soort klus: Verschillende soorten klussen hebben verschillende kosten. Simpele reparaties of het monteren van meubels hebben vaak lagere tarieven dan grotere projecten, zoals het bouwen van een nieuwe overkapping of het renoveren van een zolder.
 • Materiaalkosten: Vergeet niet dat er materiaalkosten worden verrekend, zoals gemaakte kosten voor nagels, schroeven en andere benodigdheden en eventuele vergoedingen voor bepaalde gereedschappen of machines.
 • Voorrijdkosten: Bij lokale klussen zijn de voorrijdkosten vaak lager dan voor projecten op grotere afstand. Het is dus verstandig om een timmerman in de buurt te zoeken om eventuele extra kosten te minimaliseren.
 • Regionale verschillen: Maar houd ook rekening met regionale verschillen in kosten. Tarieven kunnen variëren afhankelijk van de vraag en het aanbod in een bepaald gebied.
 • Vergelijken van offertes: Het is altijd aan te raden om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de expertise en ervaring van de timmerman. Vraag specifiek naar het uurtarief en eventuele bijkomende kosten.

Vind de werktopper voor jouw klus!

Waar vind je nog een goede timmerman? In elk geval bij Werktoppers. Hieronder lees je in het kort hoe Werktoppers voor jou werkt!

 • Plaats jouw klus voor een timmerman op Werktoppers. Je geeft in het kort informatie over je klus. Wanneer je klus op Werktoppers staat, ontvang je reacties van gekwalificeerde werktoppers die geïnteresseerd zijn in jouw klus. In hun reacties geven ze je informatie zoals hun ervaring, een prijsindicatie en wanneer ze beschikbaar kunnen zijn.
 • Je kan nu aangeven van welke vakmensen je een offerte wil ontvangen. Binnen korte tijd ontvang je de offertes. Voor een maximumaantal van vijf offertes is gekozen, omdat jij dan een duidelijk overzicht houdt. Ook krijg je veelal betere en scherpere offertes, omdat de werktoppers een eerlijkere concurrentie hebben.
 • Als je de offertes hebt ontvangen kun je deze gaan bekijken en vergelijken. Kijk bijvoorbeeld goed naar de prijzen, de expertises en de ervaringen van de vakmensen. Het is ook slim goed te kijken naar het uurtarief van de timmermannen en specifieke kosten als materiaalkosten. En let ook op de voorrijkosten. Vergeet ook niet om details te bespreken en ervoor te zorgen dat alle benodigde werkzaamheden in de prijsopgave zijn opgenomen. Het is ook altijd handig om de reviews van eerdere klanten op dit platform te lezen.
 • Kies de timmerman die jij het best bij jouw klus vindt passen en laat het hem of haar weten. Wil je graag je mening geven over deze specialist? Plaats gerust een review op Werktoppers.