Vind een goede schilder uit de regio

Hebben je kozijnen een nieuwe lakbeurt nodig? Wil je je meubels een frisse schilderbeurt laten geven of heb je een expert nodig voor buitenschilderwerk? Je hoeft niet lang te zoeken naar een goede schilder die gespecialiseerd is, binnen jouw budget past en ook op het juiste moment tijd heeft. Plaats op Werktoppers eenvoudig je klus en vind kosteloos en snel een goede schilder uit de regio.

Wat is een schilder?

Een schilder is een professional die de eigenschappen van nauwkeurigheid, creativiteit en klantgerichtheid combineert om verschillende soorten oppervlakken mooier te maken en te beschermen. Een goede schilder heeft niet alleen een artistiek oog voor detail, maar ook praktische kennis en ervaring in het repareren van beschadigde kozijnen, trappen en andere structurele elementen.

Vaak heeft een schilder een opleiding zoals bijvoorbeeld mbo Schilder (niveau 2) gevolgd, waarin hij of zij de grondbeginselen van het vak, de technieken en materialenkennis opdoet. Voor verdere specialisatie en ontwikkeling zijn er opleidingen zoals de mbo-opleiding Gezel Schilder niveau 3 en Leidinggevende Ambachtelijke Onderneming (mbo, niveau 4). Deze opleidingen zijn meer gericht op decoratieve technieken en ondernemerschap.

Naast een goede basisopleiding en eventuele specialisaties heeft een goede schilder de juiste ervaring opgedaan voor de klussen waar hij of zij mee aan de slag gaat. Door aan verschillende projecten te werken, krijgt een schilder ook de nodige praktijkervaring en vormt een bepaalde expertise.

Wat doet een schilder?

In het schildersvak zijn meerdere soorten werkzaamheden, daarom hebben schilders vaak ook bepaalde expertises. Buitenschilderwerk bijvoorbeeld bestaat uit het schilderen van gevels, kozijnen en deuren. Een binnenschilder is weer verantwoordelijk voor het schilderen van muren, plafonds en andere binnenoppervlakken. Daarnaast houdt een schilder zich vaak bezig met het vernissen of lakken van verschillende elementen, zoals kozijnen en meubels, om ze te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

De creativiteit komt naar voren bij decoratief schilderwerk, waarbij de schilder artistieke accenten aanbrengt om een unieke uitstraling te creëren. Voor renovaties kan een schilder betrokken zijn bij het aanbrengen van renovlies- of glasvezelbehang, wat bijdraagt aan de vernieuwing van een ruimte. Sommige schilders hebben daarnaast glaszetten als specialiteit. Ze zorgen ervoor dat het plaatsen van glas op deskundige wijze wordt uitgevoerd.
Een goede schilder beschikt dus over een goede portie vakmanschap en precisie, maar heeft ook de juiste kennis van verschillende materialen en technieken.

Werkzaamheden:

 • Buitenschilderwerk: Schilderen van gevels, kozijnen en deuren voor bescherming tegen weersinvloeden.
 • Binnenschilderwerk: Verfraaien van muren, plafonds en andere binnenoppervlakken voor een aangename woonomgeving.
 • Vernissen of lakken: Beschermen en mooier maken van houten elementen zoals kozijnen en meubels.
 • Reparaties: Herstellen van beschadigde kozijnen, trappen en andere structurele elementen.
 • Decoratief schilderwerk: Toevoegen van artistieke accenten voor een unieke uitstraling van ruimtes.
 • Renovlies- of glasvezelbehang aanbrengen: Bijdragen aan de vernieuwing van ruimtes met eigentijdse wandafwerking.
 • Glaszetten: Deskundig plaatsen van glas voor functionele en esthetische doeleinden.
 • Meubels schilderen: Het vernieuwen en herstellen van meubels door ze te schilderen in een nieuwe kleur of afwerking.
 • Huisexterieur schilderen: Het geven van een frisse uitstraling aan het volledige exterieur van een huis.
 • Houtwerk repareren: Repareren en schilderen van beschadigd houtwerk zoals deuren en kozijnen.

Wat kost een schilder?

Het laten uitvoeren van schilderwerkzaamheden is een belangrijke investering in het behoud en de esthetiek van je woning. Of je nu de keuken, muren, plafonds of het gehele huis wilt laten schilderen. Hier zijn enkele overwegingen die je kunnen helpen bij het bepalen van wat een schilder kost:

 • Uurloon:
  Het uurloon van een schilder kan verschillen op basis van ervaring en specialisatie. Houd rekening met een uurtarief tussen de 50 en 55 euro.
 • Keuze van de schilder:
  Het tarief kan variëren afhankelijk van het schildersbedrijf of de professional die je kiest. Vergelijk daarom verschillende schilders en kijk naar hun ervaring en klantbeoordelingen op Werktoppers.
 • Type schilderwerk:
  Of je nu een muurschilder, plafondschilder of een algemene schilder zoekt, elk type schilderwerk heeft zijn eigen tarieven. Het schilderen van specifieke elementen zoals de keuken of trap kan ook van invloed zijn op de kosten.
 • Materiaalkosten en kwaliteit van verf:
  De gebruikte verf en materialen hebben invloed op de totale kosten. Hoogwaardige verf kan duurder zijn, maar biedt wel weer duurzame resultaten. Ontdek welke verfsoorten de schilder aanbeveelt en hoe deze de prijs beïnvloeden.
 • Oppervlakte en tarieven per m2:
  De grootte van het te schilderen oppervlak, uitgedrukt in vierkante meters (m2), en de tarieven per m2 spelen een rol. Maak dus een nauwkeurige schatting van de te beschilderen oppervlakte om een goed idee te krijgen van de kosten voor schilderwerk.
 • Voorbereidend werk
  De kosten zijn ook afhankelijk van het voorbereidende werk, zoals schuren, plamuren en eventuele reparaties. Een grondige voorbereiding draagt bij aan een beter eindresultaat.
 • Frequentie en onderhoud
  Overweeg de frequentie van schilderwerk en onderhoud. Een goed uitgevoerde schilderbeurt zorgt er namelijk voor dat je minder vaak hoeft te betalen voor onderhoud.
 • Seizoens- en buitenschilderwerk
  Buitenschilderwerk kan seizoensgebonden zijn. Afhankelijk van het weer kan het kostenaspect variëren. Informeer daarom naar de beste periode voor buitenschilderwerk.
 • Werkzaamheden
  Denk aan specifieke schilderwerkzaamheden zoals het schilderen van de keukenkastjes, het vernieuwen van stucwerk voor het schilderen of het bekijken van de kosten voor het schilderen per m2 bij een groter project zoals het hele huis.
 • Afstand
  En niet te vergeten is de afstand een belangrijke factor. Een schilder uit de regio zal immers minder reiskosten rekenen dan een schilder die van verder moet komen. Verder is het voordeel dat een goede schilder uit de regio vaak lokale ondernemers kent, niet onbekend in de omgeving en sneller naar je toe kan komen wanneer er iets aan de hand is.

Vind de juiste vakman- of vrouw voor je klus

Of je nu een particulier bent die op zoek is naar een goede schilder uit de regio voor jouw huis of een bedrijfseigenaar die de uitstraling van het pand wil verbeteren, Werktoppers kan je eenvoudig helpen.  Bij Werktoppers heb je de mogelijkheid om jouw klus te plaatsen en eenvoudig in contact te komen met gekwalificeerde schilders uit jouw buurt of regio.

De werkwijze van Werktoppers

 1. Plaats jouw klus
  Allereerst plaats je jouw klus op dit platform. Dit kost slechts enkele minuten. Je geeft korte informatie over je klus, zoals wat er geschilderd moet worden, welke verdieping en hoeveel vierkante meter. Wanneer je klus op Werktoppers is gepubliceerd, ontvang je reacties van vakmensen uit de regio die geïnteresseerd zijn in jouw project. In hun reacties geven ze informatie over hun ervaring, tarieven en beschikbaarheid.
 2. Van welke schilders wil je een offerte ontvangen?
  Je hebt nu de mogelijkheid om aan te geven van welke schilders je een offerte wil ontvangen. Voor het laten uitbrengen van maximaal vijf offertes is gekozen, omdat jij dan een duidelijk overzicht houdt. En omdat de vakmensen vanwege dit beperkte aantal een eerlijkere concurrentie hebben, zal je ook nog eens betere offertes ontvangen.
 3. Bekijk en vergelijk offertes
  Heb je de offertes ontvangen? Dan is het tijd om deze te bekijken en vergelijken. Lees vervolgens ook de reviews van eerdere klanten op Werktoppers. En zijn er onduidelijkheden, neem dan gerust contact op met de betreffende schilder om deze door te nemen. Kies uiteindelijk een goede schilder uit de regio en laat het hem of haar weten!
 4. Maak goede afspraken
  Na de selectie van een schilder is het tijd om de klus uit te voeren. Zorg er altijd voor dat je goede afspraken maakt over je verwachtingen en budget. Is de klus geklaard? Plaats uiteindelijk een review en laat weten wat je van de diensten van deze werktopper vindt.