Vind een goede behanger

Wanneer je besluit om je huis te renoveren, kan het opknappen van de muren je kamer al een heel aangename sfeer geven. Het aanbrengen van behang is een populaire keuze. Het correct aanbrengen van behang vereist vaak vakmanschap en precisie. Dit is waar het platform Werktoppers in beeld komt. Werktoppers is een online platform dat kluszoekers koppelt aan vakmensen, waaronder ervaren behangers. Plaats eenvoudig en gratis jouw klus en vind snel een goede behanger uit de regio!

Wat doet een behanger?

Een behanger is een vakman die gespecialiseerd is in het aanbrengen van behang op muren en oppervlakken. Denk aan het precies meten en snijden van behang, het aanbrengen van lijm en het zorgvuldig plaatsen van het behang op de muur. Behangers zorgen ervoor dat het behang gelijkmatig en zonder onregelmatigheden wordt aangebracht, zonder luchtbellen of rimpels.
Je kunt tegenwoordig kiezen uit onder andere vinylbehang, textielbehang, vliesbehang, behang met patronen, behang met reliëf, muurschilderingen en behang gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe. De keuze voor het juiste behang hangt af van de stijl en functie van de ruimte, jouw persoonlijke voorkeur en factoren zoals vochtigheid, gebruik en lichtinval. Een goede behanger helpt jou met het bekijken van de mogelijkheden en het maken van de goede keuze.

Wat kost behangen?

Wat is de omvang van het project? Welk type behang zoek je? Wat is de locatie? Behangers kunnen hun prijs op verschillende manieren bepalen. Per vierkante meter behang, een uurtarief of een totaalprijs berekend per rol behang. Sommige behangers hanteren een vast tarief, afhankelijk van het project en de complexiteit ervan. Een manier om de kosten wat lager te houden, is om zelf wat voorwerk te doen. Als je van tevoren bijvoorbeeld het oude behang van de muur verwijdert en de gaatjes dichtmaakt, scheelt dat de vakman tijd en jou geld.

Gemiddelde kosten behanger

Hoewel sommigen misschien denken dat het inhuren van een behanger duur is, kan het juist eerder kostenbesparend zijn. Een professionele behanger brengt het behang correct aan, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd en het behang en andere materialen niet onnodig worden verspild. Ook hoef je geen gereedschappen en materialen aan te schaffen, wat extra kosten kan besparen. Een behanger kan een uurtarief hanteren. Dit tarief is onder andere afhankelijk van de ervaring van de expert en van hoe complex de werkzaamheden zijn.
Ook kan per vierkante meter worden gerekend. Eenvoudig behangwerk is vaak rond de zes euro per vierkante meter. Voor complexere klussen, zoals het verwijderen van oud behang, muurvoorbereiding of het aanbrengen van speciale behangsoorten, kunnen de kosten variëren en oplopen tot 25 euro per vierkante meter of meer. Wordt per rol behang gerekend, dan zijn er natuurlijk ook variaties in prijzen. De gemiddelde prijs per rol behang zal rond de 17,50 euro liggen. Een behanger kan extra kosten in rekening brengen. Kijk altijd goed of deze kosten, bijvoorbeeld voorrijdkosten, ook in de offerte zijn gemeld.

Hoeveel rollen behang nodig?

Om te berekenen hoeveel rollen behang je nodig hebt, volg je deze stappen:
  • Meet eerst de hoogte en de breedte van de muren waarop je het behang wilt laten aanbrengen. Noteer deze metingen in meters.
  • Bereken het oppervlakte: Vermenigvuldig  vervolgens de hoogte van de muur met de breedte om de totale oppervlakte van de muur in vierkante meters te berekenen.
  • Bepaal het behangrolformaat: Controleer de specificaties van de behangrollen die je wilt gebruiken. Ze geven meestal aan hoeveel vierkante meters behang er op een rol zit.
  • Bereken het aantal rollen: Deel het totale oppervlakte van de muur door het aantal vierkante meters behang op een rol. Dit geeft je het aantal rollen dat je nodig hebt. Rond altijd naar boven af om zeker te zijn dat de expert genoeg heeft en om eventueel knipwerk te minimaliseren.
  • Houd er rekening mee dat als je patronen op het behang hebt, je mogelijk extra behangrollen nodig hebt om het patroon goed te laten aansluiten. Het is ook een goed idee om een extra rol te kopen voor het geval je reparaties of vervangingen in de toekomst nodig hebt.

Waarop letten bij keuze behanger?

Bij het kiezen van een behanger zijn er enkele belangrijke overwegingen:
Ervaring: Vraag naar de ervaring van de behanger en verifieer zijn referenties. Bekijk foto’s van eerdere projecten om een idee te krijgen van de kwaliteit van zijn werk.
Verzekering: Controleer of de behanger verzekerd is. Dit beschermt zowel jou als de behanger in geval van ongevallen of schade tijdens het werk.
Volledige offerte: Zorg er ook voor dat je een gedetailleerde schriftelijke offerte ontvangt voordat het werk begint. De offerte moet alle kosten, materialen en de verwachte duur van het project bevatten. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.
Vergunningen: Sommige behangprojecten vereisen mogelijk vergunningen. Vergeet niet te vragen of de behanger op de hoogte is van eventuele vergunningseisen en dat hij deze regelt wanneer dat nodig is.
Type behang: Overleg met de behanger over het type behang dat je wilt gebruiken of hij ervaring heeft met dat specifieke materiaal.
Voorbereiding muren: Bespreek ook zeker hoe de muren moeten worden voorbereid voordat het behang wordt aangebracht. Eventuele reparaties, primers en andere benodigdheden moeten worden opgenomen in het projectplan.
Garantie: Vraag tot slot of de behanger garantie biedt op zijn werk. Dit kan gemoedsrust bieden in het geval van eventuele problemen nadat het project is afgerond.

Vind een goede behanger

Het vinden van de juiste vakman voor je behangklus kan een tijdrovende taak zijn. Met Werktoppers hoef je niet langer door talloze Googlereviews te bladeren of vrienden en familie om aanbevelingen te vragen. Het enige wat je hoeft te doen, is je klus op het platform plaatsen en wachten op reacties van gekwalificeerde vakmensen. Welke vakmensen wil je een offerte op laten maken om te vergelijken? Laat het ze weten.
Er kunnen maximaal vijf behangers een offerte uitbrengen voor een voor hen gereduceerd tarief. Het voordeel is dat de werktoppers een eerlijkere concurrentie hebben. Je zult op deze manier eerder uitgebreidere scherpe offertes ontvangen. Bovendien is het een overzichtelijk aantal offertes, wat je keuzestress bespaart. Het resultaat is een naar jouw wens getransformeerde ruimte waarvan je nog jarenlang kunt genieten.

In samenwerking met