Vloerspecialist

Plaats direct een klus

Plaats direct een klus

Snel Gemakkelijk Vrijblijvend

Vind de vloerenspecialist voor jouw klus

Het vinden van een professionele vloerenlegger die u kan helpen de perfecte look voor uw huis te creëren, kan een ontmoedigende taak zijn. U wilt geen geld verspillen aan de verkeerde materialen of installatie, maar u wilt ook zeker weten dat u het meeste waar voor uw geld krijgt. Met de volgende stappen krijgt u precies wat u nodig hebt voor uw nieuwe vloeren:

Bepaal uw behoeften

Zodra u uw budget en tijdsbestek kent, is het tijd om na te denken over welk type vloer u nodig hebt. Het eenvoudigste antwoord is dat de meeste vloeren van hout of vinyl zijn.

Houten vloeren zijn mooi en duurzaam, maar ze kunnen duur en moeilijk te installeren zijn. Vinyl is een geweldig alternatief omdat het betaalbaarder is en gemakkelijker te installeren dan hardhout zonder iets van zijn schoonheid te verliezen. Bij het kiezen van vinylvloeren voor uw huis zijn er twee hoofdtypen: LVP (laag volume plank) en LVT (luxe vinyl tegel). Beide opties bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid in verschillende prijsklassen.

De beste manier om te beslissen welke stijl het beste werkt in uw huis is na te denken over hoe vaak de kamer zal worden gebruikt en hoeveel slijtage het zal krijgen na verloop van tijd, en vervolgens een patroon te kiezen op basis van die behoeften. Als kinderen bijvoorbeeld regelmatig met voetbalschoenen of rolschaatsen door hun slaapkamer rennen, dan zal een LVP misschien minder goed standhouden, maar een LVT misschien wel, omdat er niet veel beweging bij komt kijken als je erop loopt in vergelijking met wild rondrennen tijdens het spelen!

Doe het onderzoek

  • Controleer de website van het bedrijf. De website van het bedrijf moet duidelijk zijn naam en locatie tonen, samen met een lijst van diensten en producten die het aanbiedt. Als u deze informatie niet kunt vinden op hun website, dan is dat een rode vlag!
  • Controleer de sociale mediapagina’s van het bedrijf. Bedrijven die betrokken zijn bij sociale verantwoordelijkheid gebruiken hun Facebook-pagina vaak als een manier om zichzelf in actie te laten zien, door foto’s te plaatsen van klussen die ze hebben voltooid, evenals getuigenissen van gelukkige eerdere klanten die onder de indruk waren van de kwaliteit van het vakmanschap van dat bedrijf (waardoor je je afvraagt waarom ze zichzelf te kort doen door zo weinig volgers te hebben).
  • Bekijk beoordelingen van andere klanten die deze dienstverlener eerder hebben gebruikt voordat u hen inhuurt voor soortgelijke projecten … als er geen beoordelingen zijn, moet er iets mis zijn!

Vraag naar de referenties

Als u twijfelt over de diensten van een vloerenspecialist, vraag dan om referenties. Vraag de vorige klanten van de specialist hoe tevreden ze waren met hun werk en of ze hen opnieuw zouden gebruiken. Vraag of er iets was dat verbeterd had kunnen worden, of dat het project van begin tot eind soepel verliep. Neem indien mogelijk contact op met mensen die zijn doorverwezen door andere professionals zoals aannemers en architecten. Neem contact op met vrienden en familieleden die soortgelijke werkzaamheden aan hun woning hebben laten uitvoeren en met iedereen die in het verleden met de door u gekozen aannemer heeft samengewerkt. In aanvulling op het vragen om referenties van anderen, overweeg het onderzoeken van reviews online voordat u uw aannemer; deze zullen inzicht geven in hun karakter en het vermogen om projecten goed en efficiënt te voltooien zonder schade in andere delen van uw huis of kantoorruimte te veroorzaken terwijl dit gebeurt.

Controleer referenties

U moet referenties controleren. Dit betekent dat u de referenties daadwerkelijk moet bellen en specifieke vragen moet stellen over hun werkervaring met het bedrijf, niet alleen of ze hen al dan niet mochten. U kunt ook het Better Business Bureau raadplegen om te zien of er klachten tegen hen zijn ingediend. Een andere nuttige bron is uw lokale kamer van koophandel, die vaak lijsten heeft van lokale bedrijven in uw omgeving.

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan. Als u niet zeker weet wat u wilt, of als u meerdere ideeën hebt maar geen budget, vraag de vloerspecialist dan om langs te komen en u offertes te geven voor verschillende opties. Op die manier kunnen ze helpen bepalen welke materialen het beste zijn voor uw ruimte en hoe lang het zou duren om het werk te voltooien. U kunt ook informeren naar garanties en andere kosten die aan elk project verbonden zijn, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke optie het beste is voor uw bedrijf.

Als je eenmaal weet wat je nodig hebt, heb je een beter idee van wie je moet inhuren.

Zodra u weet wat u nodig hebt, hebt u een beter idee van wie u moet inhuren.

Welke vloerenspecialist u kiest, hangt af van het soort installatie dat voor uw project nodig is. Als de klus klein en eenvoudig is, zoals het installeren van een of twee kamers met vinylplanken of tapijttegels, dan is het waarschijnlijk het beste om iemand in te huren op basis van de prijs alleen. U krijgt de beste waarde als u iemand inhuurt met weinig overhead die minder rekent dan zijn grotere concurrenten.

Als de klus echter grootschalig werk vereist, zoals het verbouwen van een heel huis of het bouwen van een aanbouw aan uw huis, dan kan het inhuren van een gerenommeerde hoofdaannemer voordeliger zijn dan het inhuren van een kleiner bedrijf dat zich alleen bezighoudt met het leggen van één soort vloer (bijvoorbeeld hardhout).

Indien mogelijk, bij het interviewen van potentiële kandidaten vraag hen hoe lang ze al zaken doen in uw stad en of ze een vergunning hebben van de overheid, dit moet u enige zekerheid geven dat ze ervaren genoeg zijn om uw werk aan te pakken zonder problemen die zich later voordoen (en hopelijk onnodige stress voor jezelf te voorkomen, samen met eventuele onverwachte kosten).

Conclusie

Als u de juiste vloerenspecialist heeft gevonden, gefeliciteerd! Nu is het tijd om aan uw project te beginnen. Voordat dat gebeurt, moet u al onze tips opvolgen en de tijd nemen voor elk besluitvormingsproces. Onthoud: u wilt dat dit project zo soepel mogelijk verloopt, zodat alles op schema verloopt – en er geweldig uitziet!