Schilder

Plaats direct een klus

Plaats direct een klus

Snel Gemakkelijk Vrijblijvend

Vind de schilder voor jouw klus

Introduction

U wilt de muren van uw huis schilderen, maar u weet niet waar u moet beginnen. U zou verf in een blik kunnen kopen en het zelf proberen, maar dat kost veel tijd en er is geen garantie dat u het gewenste resultaat krijgt. Als je al eerder hebt gehoord over het inhuren van een professionele schilder, of als dit je eerste keer is dat je overweegt iemand anders in te huren om het werk voor je te doen, dan zal dit artikel zeer nuttig zijn! Het geeft aan welke stappen moeten worden genomen bij het kiezen van een schilder en hoeveel het kost om er een in uw omgeving in te huren.

Wanneer u een schilder zoekt, moet u met bepaalde zaken rekening houden.

Bij het zoeken naar een schilder zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet de schilder kennis hebben van de gebruikte materialen. Als u bijvoorbeeld latexverf op uw muren gebruikt en de schilder verf op oliebasis, kan dit resulteren in een mismatch tussen kleuren of zelfs schade aan uw muur. Ten tweede moet de schilder weten hoe lang het duurt om een kamer goed te schilderen. Als ze dit werk niet goed doen en overal sporen achterlaten (ook al zien ze er misschien mooi uit), dan zult u ontstemd zijn over hun vakmanschap.

Ten derde en tot slot, let op de punctualiteit! Stiptheid is belangrijk wanneer u iemand inhuurt, want als iemand te laat komt opdagen voor een afspraak die u met hem hebt gemaakt, dan is de kans groot dat die persoon helemaal niet meer komt opdagen! Dit kan leiden tot problemen zoals te laat komen voor andere afspraken (bv. werk) of het missen van belangrijke gebeurtenissen in je persoonlijke leven waar stiptheid belangrijk is, zoals bruiloften/verjaardagen enzovoort…

U moet de juiste schilder kiezen die zich aan afspraken houdt en die u kunt vertrouwen.

De juiste schilder komt zijn afspraken na. En u moet hem vinden.

 • Zoek een schilder die verstand heeft van de gebruikte materialen. Hij moet u kunnen leren welke verf als eerste, tweede en derde moet worden aangebracht, zodat de klus snel en correct wordt geklaard.
 • Een goede schilder weet hoe lang het duurt om een kamer goed te schilderen. Hij zal u vertellen wanneer het tijd is voor een pauze als hij denkt dat u vijf minuten kunt missen tijdens de lunch of koffie.
 • Zoek een schilder die eerlijk is over zijn werkschema, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als hij te laat of helemaal niet komt opdagen!

De schilder moet kennis hebben van de gebruikte materialen.

De schilder moet kennis hebben van de gebruikte materialen. De schilder moet weten welke verf hij op welk oppervlak moet gebruiken en hoe hij dat moet doen. Ze moeten ook in staat zijn om u te vertellen of de verf is geschikt voor uw specifieke project.

De schilder moet in staat zijn om u te vertellen over de verschillende prijspunten voor elk type werk, zodat u kunt beslissen wat past in uw budget.

De schilder moet zich aan afspraken houden en nauwkeurig zijn in zijn werk, of hij nu met de hand schildert of bijvoorbeeld met een spuitmachine.

De schilder moet weten hoe lang het duurt om een kamer op de juiste manier te schilderen.

De schilder moet weten hoe lang het duurt om een kamer goed te schilderen.

 • Voor een kleine kamer is één dag voldoende.
 • Voor een middelgrote kamer zijn twee dagen nodig.
 • En voor grotere kamers (en als de lucht blauw is), zijn drie dagen nodig.

De schilder kent de juiste verf voor het juiste object en de juiste prijs.

Je moet een gesprek kunnen voeren met je schilder. U kunt veel van hen leren.

U zult beter weten wat voor soort verf of beits u nodig hebt voor uw project, en hoeveel het zal kosten. U zult ook in staat zijn om te zien of ze zijn eerlijk of proberen om meer geld te verdienen van u door de verkoop van iets dat niet nodig is.

De schilder kan vragen stellen om erachter te komen of ze de juiste persoon voor u zijn, omdat ze trots zijn op hun werk!

De schilder komt afspraken na en is nauwkeurig in zijn werk.

 • De schilder komt afspraken na en is nauwkeurig in zijn werk.
 • De schilder is op tijd op de afspraak.
 • De schilder klaart de klus binnen de afgesproken tijd.
 • De schilder levert professioneel werk tegen redelijke kosten.

Zo krijgt u een mooi resultaat voor een betaalbare prijs.

Zo krijgt u geweldige resultaten tegen een betaalbare prijs.

 • Kies de juiste schilder
 • Kies een schilder met ervaring en referenties
 • Kies een schilder die de juiste verf voor het juiste object of oppervlak kent.
 • Kies een schilder die weet hoe hij de werkplek moet voorbereiden en afspraken moet nakomen (ja, dit is belangrijk).
 • Kies een schilder die zich aan afspraken houdt en nauwkeurig werkt.

Bij het inhuren van een schilder is het belangrijk dat er duidelijkheid is over wat er moet gebeuren.

Bij het inhuren van een schilder is het belangrijk om duidelijk te zijn over wat er moet gebeuren. Als u een schilder inhuurt voor uw bedrijf en u hebt hun diensten nodig, zorg er dan voor dat u duidelijk bent over wat de klus inhoudt. Dit zal misverstanden tussen beide partijen helpen voorkomen en de zaken vooruit helpen. In het bijzonder:

 • Wees duidelijk over uw verwachtingen van hen (wat verwacht u precies van hen?).
 • Zorg ervoor dat zij begrijpen wat er gedaan moet worden (en waarom).

Het is belangrijk dat de klus goed wordt uitgevoerd met kwaliteitsproducten en werkmethoden.

Het is belangrijk om de klus goed te klaren met kwaliteitsproducten en werkmethoden. U wilt ervoor zorgen dat uw schilderij aannemer materialen van hoge kwaliteit gebruikt en volgt de juiste procedures voor zowel binnen-en buitenschilderwerk. Als u op zoek bent naar iemand om uw huis te schilderen, is het de moeite waard het inhuren van iemand die ervaring heeft met het werken in uw omgeving.

Het is net zo belangrijk dat de aannemer goede werkpraktijken heeft:

Vind een schilder online

U kunt online een schilder vinden via Google of via een online database. Je moet ook kijken naar de Gouden Gids om te zien of uw omgeving heeft een.

Als u niet zeker weet wat voor soort schilderwerk je nodig hebt gedaan, dan is het misschien het beste om te vragen een aantal vrienden en familieleden die onlangs hebben hun huizen geschilderd voor aanbevelingen. Als je iemand kent die goed is in huis reparaties, dan is deze persoon kan ook in staat zijn om u wat advies of zelfs aanraden iemand in uw omgeving.

Als u eenmaal verschillende mensen hebt gevonden die het werk zouden kunnen doen waarvoor u op zoek bent, zorg er dan voor dat elke potentiële schilder precies weet wat er moet gebeuren voordat u hem geld geeft, zodat er later geen misverstanden ontstaan. Het is het beste als beide partijen een overeenkomst ondertekenen als bewijs van begrip; maar ook zonder dergelijke documentatie die vooraf wordt ondertekend, zal het toch helpen om duidelijke communicatie tussen uzelf en degene die met hen zou kunnen werken tijdens dit proces te waarborgen!

Vind een schilder in uw regio

U kunt in een paar eenvoudige stappen een schilder bij u in de buurt vinden.

 • Google “schilders in de buurt van mij” en zie wat er opduikt.
 • Kijk voor beoordelingen van lokale schildersbedrijven op Yelp, Angie’s List, of andere sites die informatie kunnen hebben over lokale bedrijven.
 • Bel rond-je hoeft niet om het allemaal online te doen!

Vind een uurtarief voor schilders

Hoeveel kost een schilder?

De gemiddelde kosten van het schilderen van een huis is $ 2.500 tot $ 5.000, afhankelijk van de grootte en de locatie. Schilderen schattingen zijn gebaseerd op de vierkante meter van het huis – hoe groter het huis, hoe meer geld het zal kosten om te schilderen.

Het gemiddelde uurtarief voor schilders ligt tussen de $15 en $30 per uur. Dat is meer dan het dubbele van wat de meeste mensen verdienen in hun staat of land! Maar maak je geen zorgen: er zijn manieren om geld te besparen bij het inhuren van schilders.

Wat is een uurtarief voor een schilder?

Een uurtarief voor een schilder is hoeveel hij per uur in rekening brengt voor zijn arbeid en deskundigheid. Hoe hoger dit getal is (en dus uw uurtarief) kan invloed hebben op hoe duur uw project uiteindelijk wordt in totaal, omdat veel aannemers rekenen door wat we noemen “per opdracht”. Met andere woorden, als u iemand $ 40 per uur betaalt, maar het duurt twee weken voordat het werk klaar is, dan betekent dit dat elke dag u het dubbele kost van wat oorspronkelijk was afgesproken voordat u samen aan de slag ging.

Wat doet een schilder?

Schilderen is een baan die veel vaardigheid en ervaring vereist. Een schilder is verantwoordelijk voor het schilderen van gebouwen en andere structuren, zoals huizen en auto’s. Ze moeten in staat zijn om te werken met verschillende materialen en gereedschappen om de perfecte afwerking op elke baan te creëren. Daarnaast moet een schilder gebruiken hun creativiteit om te komen met nieuwe ontwerpen, zodat ze kunnen klanten geven wat ze willen in termen van kleurenschema of textuur.

Schildersbedrijven zijn meestal zelfstandigen of kleine bedrijven die hun diensten rechtstreeks aan het publiek aanbieden (niet via een tussenpersoon). Sommige schilders doen wat werk zelf, maar huren anderen in wanneer dat nodig is: schilders die gespecialiseerd zijn in timmerwerk kunnen assistenten hebben die hen helpen bij het bouwen van steigers; zelfs als je nog niet weet hoe je het werk zelf moet doen, kan het toch handig zijn als je baas iemand heeft aanbevolen waarvan hij weet dat die goed werk voor hem zal leveren!

Welke documenten moet u van uw schilder hebben?

Als u de vraag stelt: “Hoe vind ik een schilder?”, dan weet u waarschijnlijk al dat het hebben van een contract essentieel is. Maar voor het geval dat:

 • Uw contract moet betalingsvoorwaarden en eventuele garanties van het bedrijf bevatten.
 • U hebt ook een prijsopgave nodig, die meestal aan het begin van een klus wordt gegeven, zodat u gemakkelijk kunt zien hoeveel tijd en materiaal voor uw project nodig zal zijn.
 • Nog iets om te controleren? Zorg ervoor dat de schilder u alle noodzakelijke documenten zoals verzekeringscertificaten en vergunningen verstrekt voordat hij met het werk aan uw woning begint (ook bekend als “schilderplan”).

Wat mag u van een goede schilder verwachten?

Wanneer u een schilder inhuurt, wilt u er zeker van zijn dat hij of zij de juiste persoon is voor uw klus. Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, is hier een uitgebreide lijst van alles wat u van de schilder mag verwachten:

 • Goede communicatie. Dit betekent dat de schilder gemakkelijk te praten is en begrijpt wat u gedaan wilt hebben. Het betekent ook dat hij of zij dingen goed uitlegt, zodat u precies weet wat er aan de hand is.
 • Goed vakmanschap. Een goed geschilderd oppervlak vereist niet alleen vaardigheid, maar ook zorg voor details – beide zijn noodzakelijk voor kwaliteit vakmanschap!
 • Kwaliteitsmaterialen die bij het schilderproces worden gebruikt (bijv. kwasten).
 • Het vermogen om het project efficiënt af te ronden zonder te beknibbelen op de kwaliteit van het vakmanschap (bv. het gebruik van goedkope verf).

U kunt online een schilder vinden, vragen stellen en prijzen vergelijken

U kunt online een schilder vinden. En u kunt vragen stellen en prijzen vergelijken. U kunt ook een schilder bij u in de buurt vinden, en een uurtarief voor schilders. Bovendien zijn er websites die advies geven over welke documenten u nodig heeft van uw schilder.

Waarop moet u letten als u een schilder in dienst neemt?

Bij het inhuren van een schilder zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Het eerste is ervaring en referenties. Het is belangrijk om een schilder te vinden die werk heeft gedaan in uw omgeving of aan projecten die vergelijkbaar zijn met het uwe. U wilt ook een schilder met veel goede referenties; deze zullen u vertellen wat voor soort klantenservice ze bieden en hoe goed ze het werk zelf doen.

Het volgende belangrijke punt bij het inhuren van een schilder is zijn uurtarief, aangezien dit een van uw belangrijkste kosten in verband met het project zal zijn (samen met de benodigdheden). Als u een heel huis schilderen baan, kijken of ze rekenen per uur of per project in plaats daarvan – beide hebben voor- en nadelen, afhankelijk van de grootte van uw project en budget beperkingen.

Dan zijn er de materialen: Gebruiken ze kwaliteitsproducten? Welk merk heeft hun voorkeur? Zijn die merken milieuvriendelijk? Dit kan zowel de kosten als het milieueffect op termijn beïnvloeden als u van plan bent om nog vele jaren in dit huis te wonen!

Tot slot: Hoe lang duurt dit? Hebben ze genoeg werknemers beschikbaar op verschillende tijdstippen tijdens piekseizoenen zoals de lente/zomer maanden zodat de voortgang niet vertraagd wordt door lusteloze werknemers?

Ervaring en referenties van de schilder.

U zult referenties willen, en daar moet u naar vragen. Je moet ook vragen of ze ervaring hebben met het werken met uw type project voordat ze inhuren. Als u het huren van een team van schilders, is het belangrijk dat ze allemaal ervaring hebben samen te werken.

Uw schilder zal waarschijnlijk in staat zijn om u te vertellen hoe lang het werk zal duren en welke materialen ze nodig hebben tijdens het eerste overleg of schatting gesprek. Ze moeten ook advies geven over het opzetten of demonteren van meubels of andere items die kunnen worden beschadigd door verfspatten en eventuele veiligheidsmaatregelen die nodig zijn tijdens het schilderen (zoals het uitschakelen van gasleidingen).

Materialen.

Materialen zijn het belangrijkste onderdeel van elke klus. Of je nu een professionele schilder bent of een amateur, je moet je materialen verstandig kiezen als je het goed wilt doen.

Het kiezen van de juiste verf voor het juiste object is vaak een gemakkelijke keuze, maar het is niet altijd zo eenvoudig. Het kan bijvoorbeeld lijken alsof elke oude verf voldoet op je muren, maar er zijn veel verschillende soorten muurverf met verschillende eigenschappen die misschien beter geschikt zijn voor die muren dan een andere (zoals textuur of structuur). Dit geldt vooral wanneer u houtwerk schildert: hout heeft een specifiek soort afwerking nodig om het te beschermen tegen waterschade en andere gevaren die na verloop van tijd rot kunnen veroorzaken in houten oppervlakken!

Bij het kiezen van de juiste verf voor het juiste oppervlak gaat het er niet alleen om welke kleur er het beste uitziet – het gaat er ook om te weten welk type oppervlak het licht het beste weerkaatst, zodat uw kamer ruimer aanvoelt dan voorheen (en we weten allemaal hoe belangrijk ruimte voelt!). Dit kan soms moeilijk zijn omdat er veel verschillende soorten oppervlakken zijn (zoals glazen ramen), die elk hun eigen unieke uitdagingen bieden bij het uitproberen van nieuwe kleuren zonder zich zorgen te maken of ze esthetisch gezien wel goed zullen samenwerken!

Hoe lang duurt de klus?

Het is een veel voorkomende misvatting dat schilders per uur betaald worden. In werkelijkheid worden we betaald op basis van de hoeveelheid verf die we op een dag gebruiken. Hoe meer u koopt, hoe meer geld wij verdienen! Het is dus in uw belang als u minder geld wilt betalen voor uw schilderklus om zo weinig mogelijk verf te kopen!

Hier zijn enkele andere manieren waarop u geld kunt besparen en toch de klus kunt klaren:

 • Stel geen vragen over ons werk of ons proces; laat ons gewoon doen waar we goed in zijn, zodat we zo snel mogelijk weg kunnen en op naar onze volgende klus.
 • Als u, nadat u uw muren voor de eerste keer hebt gezien, niet tevreden bent met de kleur(en), haal dan gewoon uw schouders op en zeg: “Het zal er beter uitzien als het eenmaal is overgeschilderd”.

Levert de schilder materialen?

“Levert de schilder materialen?”

Het antwoord op deze vraag kan een beetje ingewikkeld zijn, dus we splitsen het voor u op.

 • Als uw schilder slechts een kleine klus doet (bijvoorbeeld: slechts één kamer schilderen), hoeft hij misschien geen materialen te leveren. In dat geval, als u hem wilt inhuren en hem wilt betalen voor zijn werk, maar niet voor de verf of kwasten of rollers of wat hij verder nog nodig heeft, dan zal hij die zelf leveren.
 • Anderzijds, als hij een grotere klus gaat doen (zoals het opknappen van een heel huis), dan zal hij waarschijnlijk wat van zijn eigen spullen mee willen nemen, zodat alles klaar is als hij op maandagochtend (of welke dag dan ook) aan het werk gaat. Dit betekent dat als u hem inhuurt en hem vooraf geld geeft (wat logisch is omdat het iedereen tijd bespaart!), dan zal hij inderdaad verwachten dat u ook een deel van die kosten voor uw rekening neemt! Veel mensen vergeten dit aspect totdat ze het tijdens hun eerste ontmoeting met hun potentiële nieuwe werknemer vragen en plotseling alle ogen op hen gericht zijn en verward kijken omdat niemand het ooit eerder heeft gevraagd …

Moet u iets voorbereiden voordat de klus begint?

Het is een goed idee om meubels en andere voorwerpen uit de kamer of ruimte die u laat schilderen te verwijderen. Dit zal helpen voorkomen dat de verf van het krijgen van op iets anders, en ook schade aan tapijt en vloeren te voorkomen.

Het is belangrijk dat u alle behang of wandbekleding te verwijderen voordat de schilder komt, zodat hij kan beginnen zonder vertraging.

Als u verlichtingsarmaturen in de kamer wordt geschilderd, zorg ervoor dat ze te nemen als goed, omdat ze kunnen speciale aandacht nodig hebben tijdens het schilderproces (of zelfs vervangen).

Gordijnen moeten ook worden verwijderd uit ramen, zodat ze kunnen worden gereinigd, samen met al het andere tijdens dit proces.

Kan ik de schilder helpen door zelf wat voorwerk te doen?

Wist u dat schilders niet kunnen schilderen zonder een schoon oppervlak? Wist u dat de schilder precies moet weten wat er geschilderd wordt en hoeveel verf er nodig is voor de klus.

Schilders zijn professionals die zijn opgeleid in alle aspecten van hun vak en hebben jarenlang hun vaardigheden aangescherpt. Een goede professionele schilder zal in staat zijn om een top-kwaliteit werk te voltooien in een tijdige wijze, met zeer weinig toezicht van uw kant.

Wat te doen na afloop van uw klus.

Nadat de klus geklaard is, moet u:

 • De schilder betalen.
 • Ervoor zorgen dat de schilder zichzelf heeft opgeruimd.
 • Ervoor zorgen dat alle materialen van uw eigendom zijn verwijderd.
 • Ervoor zorgen dat er een ontvangstbewijs is dat u op enig moment in de toekomst in ontvangst kunt nemen. Vraag er zo mogelijk meteen om, zodat u het kunt gebruiken om eventueel belasting af te trekken (en vergeet de fooi niet!).
 • Controleer of ze hun contactgegevens hebben achtergelaten (en zo niet, vraag dan – je raadt het al – om een nieuw bezoek).

Zorg er tenslotte voor dat ze een aanbeveling hebben achtergelaten op Yelp of Angie’s List of ergens anders waar mensen die van dit soort dingen houden samenkomen en tijd met elkaar doorbrengen!

Als u een schilder inhuurt, wees dan duidelijk over wat er van beide kanten wordt verwacht.

Dus, je bent klaar om een schilder in te huren. Dat zou je moeten zijn. U wilt ervoor zorgen dat u iemand inhuurt die ervaring heeft met het schilderen van uw type woning en goed werk zal leveren. De beste manier om deze persoon te vinden is door middel van verwijzingen van vrienden, familieleden of buren. Als niemand je kan verwijzen, vraag dan rond bij lokale bouwmarkten en aannemers of ze iemand in de buurt kennen die ze sterk aanbevelen. Een andere optie is online reviews of forums waar mensen hun ervaringen delen met schilders die zijn ingehuurd voor banen in hun huizen of bedrijven.

Conclusion

De schilder moet u al deze dingen kunnen uitleggen. Heeft hij de antwoorden niet, dan is dit waarschijnlijk niet de juiste persoon voor uw klus.