Loodgieter

Plaats direct een klus

Plaats direct een klus

Snel Gemakkelijk Vrijblijvend

Vind de loodgieter voor jouw klus

Het is een feit: problemen met sanitair kunnen stressvol zijn. Gelukkig zijn de meeste problemen eenvoudig te verhelpen als u weet wat u moet doen. Maar als het tijd is om een loodgieter te vinden, is dat niet altijd het geval. Omdat er zo veel verschillende soorten loodgieters zijn, hoe weet u welke de juiste is voor de klus? In deze gids laten we u zien hoe u een gekwalificeerde vakman vindt voor uw volgende loodgietersproject! Of het nu gaat om het installeren van nieuwe armaturen of het repareren van oude – het begint allemaal met het vinden van de juiste persoon voor de klus:

Zoek naar goed opgeleide professionals die gespecialiseerd zijn in residentieel loodgieterswerk.

Als u bent zoals ik, wanneer uw afvoer verstopt is en het toilet overstroomt, wilt u alleen maar dat iemand die weet wat hij doet het komt repareren. Het maakt je niet echt uit of die persoon een diploma heeft van Wharton of Stanford; je wilt gewoon iemand die geen torenhoge kosten in rekening brengt voor iets dat eenvoudig zou moeten zijn. En omdat de meeste loodgieters niet adverteren met hun tarieven – of zelfs maar telefonische offertes geven – heb je weinig andere keuze dan rond te bellen tot je het eens bent over de prijs en een tijd afspreekt voor de reparatie.

Zodra u enkele opties hebt geïdentificeerd om hulp te krijgen bij uw loodgieterswerk, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk vragen stelt over hun kwalificaties voordat u iemand inhuurt. Een algemene vuistregel is de volgende: zoek goed opgeleide professionals die gespecialiseerd zijn in loodgietersdiensten voor particulieren, en zorg ervoor dat ze een vergunning hebben van de staat waar ze werken (dit betekent dat ze jaarlijks rechtstreeks aan het departement van vergunningverlening van hun staat betalen). Vraag indien mogelijk vrienden of familieleden of zij aanbevelingen hebben; dit zal helpen om potentiële nietsnutten op voorhand uit te sluiten (en hopelijk alle betrokkenen wat hoofdpijn besparen).

Kijk voor loodgieters met up-to-date certificeringen en dragen een aansprakelijkheidsverzekering om eventuele schade in uw huis te dekken.

 • Zoek loodgieters met up-to-date certificeringen en een aansprakelijkheidsverzekering om eventuele schade in uw huis te dekken.
 • Zoek een loodgieter die lid is van de National Association of Plumbing-Heating-Cooling Contractors.
 • Zoek naar loodgieters die lid zijn van het Better Business Bureau en een A+ rating hebben (of een andere rating die u kunt vertrouwen).

Vraag naar eventuele extra kosten voor noodoproepen, onderdelen of materialen die nodig zijn om de klus te klaren.

Als u voor het eerst een loodgieter belt, vraag dan naar eventuele extra kosten voor noodoproepen, onderdelen of materialen die nodig zijn om de klus te klaren.

Als het gaat om loodgietersproblemen zijn er weinig dingen in het leven frustrerender dan een lekkend toilet of een overlopende gootsteen thuis. Loodgieters rekenen verschillende tarieven op basis van het vereiste werk en sommige klussen kunnen veel meer kosten dan andere. Hoewel sommige huiseigenaren kiezen voor doe-het-zelf-oplossingen zoals het vervangen van een douchekop of het installeren van nieuwe kraanhendels, zijn deze taken niet aan te raden als u geen ervaring hebt met loodgietersprojecten, en zelfs dan is het altijd het beste om een expert in te schakelen als u problemen krijgt met uw project.

Hier zijn verschillende veel voorkomende problemen die professionele hulp kunnen vereisen:

Wanneer u op zoek bent naar een loodgieter, moet u verschillende factoren in overweging nemen:

 • Hebben ze de vergunning en certificering die door uw staat wordt vereist?
 • Hebben ze referenties van vorige klanten? Zo niet, waarom niet? Proberen ze iets te verbergen?
 • Wat is hun uurtarief? Is het redelijk voor het werk dat gedaan moet worden.
– Barsten, bevroren of lekkende leidingen

Als u scheuren ziet in de muren of vloeren, kan dit een teken zijn van een lek. Als uw leidingen bevriezen, kan dit een teken zijn van een gebroken leiding. En als u water hoort lopen als er niemand anders in huis is (of als u al overal hebt gecontroleerd), kan dat betekenen dat er ergens een onopgemerkt lek is.

– Onbetrouwbare waterdruk
 • Je staat onder de douche en draait aan de hendel, maar er komt geen water uit.
 • Uw badkuip loopt over omdat de manometer niet waarschuwde dat het warme water bijna op was.
 • Je leidingen barsten en je kelder loopt onder water.
– lekkende of kapotte boiler

De boiler is een steunpilaar in huis. Het is een essentieel onderdeel van het leven dat we voor lief nemen, maar op een dag stopt hij ermee en realiseert u zich hoezeer u erop vertrouwt. Waterverwarmers kunnen zwaar, omvangrijk en duur zijn om te vervangen – vooral als ze zich in de kelder of op zolder bevinden. Als u hebt gemerkt dat uw water koud is geworden bij het douchen, is het misschien tijd om een afspraak te maken met een loodgieter om uw lekkende of kapotte boiler te repareren voordat hij helemaal kapot gaat en vervangen moet worden!

– Verstopte afvoeren en toiletten

Als u last heeft van verstopte afvoeren en toiletten, geen paniek. Dit is een veelvoorkomend probleem dat snel kan worden verholpen door een professionele loodgieter. Wanneer u last heeft van afvoerproblemen, kan dit een teken zijn dat er iets ernstigers aan de hand is in de leidingen van uw huis. Als ze onbehandeld blijven, kunnen verstopte afvoeren ernstige schade veroorzaken aan de fundering en het rioleringssysteem van uw huis. Verstopte afvoeren kunnen ook leiden tot schimmelgroei als ze te lang met rust worden gelaten – en wie wil dat er schimmel groeit in zijn badkamer? De beste manier om deze problemen te voorkomen is door uw afvoeren regelmatig te laten inspecteren door een professionele loodgieter zoals die van [The Plumbing Company] (https://www .theplumbingcompany .com/). Zij zullen ervoor zorgen dat al uw loodgieterssystemen goed werken, zodat potentiële problemen kunnen worden opgespoord voordat het grote problemen worden!

– Gebroken afvalverwijdering

Dit kan een beetje moeilijk zijn. Een kapotte afvoer is een veel voorkomend probleem, en het kan op verschillende manieren gebeuren. De meest voorkomende oorzaak van een defecte afvoer is verstopping – de rommel die je niet ziet als je de gootsteen of het bad gebruikt. U denkt misschien dat dit geen probleem zal zijn als u uw afvoer schoonhoudt, maar het is niet altijd gemakkelijk om te weten wat er nog meer in kan zitten!

Een andere mogelijke bron van problemen zijn lekkende dichtingen rond leidingen of verbindingen. Hoewel deze meestal niet zichtbaar zijn zonder een deel van uw sanitairsysteem te demonteren (wat misschien niet eens mogelijk is), kunnen ze na verloop van tijd grote problemen veroorzaken als er water in de muren, vloeren of andere installaties eromheen sijpelt. Als deze omstandigheden lang genoeg aanhouden zonder te worden verzorgd door een deskundige loodgieter zoals wij hier bij PlumbersDirectOnline!, dan kan er corrosie ontstaan in deze onderdelen, wat uiteindelijk lekkage onder druk veroorzaakt – waardoor alles erger wordt dan ooit tevoren.*

Bij het zoeken naar een loodgieter, zijn hier enkele dingen om te overwegen:

 • Bij het zoeken naar een loodgieter, zijn er enkele dingen om te overwegen:
 • Zoek iemand die gekwalificeerd en competent is om het werk te doen. Controleer of ze ervaring hebben met het soort project dat u nodig hebt.
 • Zoek iemand met een goede reputatie. Controleer hun recensies online of vraag vrienden die hen in het verleden hebben gebruikt.
 • Een goede prijs is ook belangrijk, maar vergeet de garanties niet!

Heeft u noodloodgieterswerk nodig? Zo ja, dan moet u zo snel mogelijk contact opnemen met een 24-uurs loodgieter.

Verspil uw tijd niet door uw plaatselijke loodgieter te bellen wanneer u een noodloodgieter nodig hebt. Als een pijp om 2 uur ’s nachts barst, is er geen garantie dat ze midden in de nacht kunnen komen en het meteen kunnen repareren. Probeer in plaats daarvan iemand te vinden die 24-uurs service biedt, zodat ze er kunnen zijn wanneer u ze het meest nodig hebt.

Loodgieters rekenen verschillende tarieven op basis van het vereiste werk, dus het is belangrijk om te begrijpen wat voor soort project je hebt voordat je iemand belt voor hulp. Bijvoorbeeld, proberen om een lekkende kraan zelf te repareren kan uiteindelijk meer kosten dan wanneer u professionals vanaf het begin inhuurt, omdat ze nu al die onderdelen moeten vervangen in plaats van alleen de lekkende aansluiting te repareren zoals ze oorspronkelijk zouden hebben gedaan als het vanaf het begin goed was gedaan (en zonder lekken!).

Hoe ingewikkeld is de loodgietersklus? Loodgieters rekenen verschillende tarieven op basis van het vereiste werk. U kunt geld besparen door eenvoudige klusjes zelf te doen.

> U kunt geld besparen door eenvoudige klusjes zelf te doen. Als u echter niet zeker bent over de benodigde werkzaamheden, kunt u het beste een vakman inschakelen. Hoe ingewikkelder de klus, hoe duurder. De duurste klussen worden correct en op tijd uitgevoerd door ervaren vakmensen die trots zijn op hun vakmanschap; dit geldt ook voor loodgieters.

Heeft de loodgieter ervaring met uw soort probleem? Loodgietersproblemen verschillen van huis tot huis. Zoek iemand die heeft gewerkt aan hetzelfde soort project dat u nodig hebt.

Als u een loodgieter nodig hebt om uw toilet te repareren, huur dan geen loodgieter in die gespecialiseerd is in het installeren van boilers. Dit is niet alleen tijdverspilling, maar u betaalt misschien ook voor onderdelen die niet geschikt zijn voor uw toilet. Probeer iemand te vinden die regelmatig met toiletten te maken heeft en ervaring heeft met het soort klus dat u voor de boeg heeft.

Als de loodgieter niet vertrouwd is met uw loodgieterssysteem of met de materialen die in de constructie van uw huis worden gebruikt (bijvoorbeeld koperen of polybutyleen leidingen), weten ze misschien niet waar ze naar kijken als ze het probleem beginnen te diagnosticeren – of erger nog, kunnen ze de zaak erger maken door een verkeerde diagnose te stellen of verkeerde reparatiepogingen te doen.

Waar moet u op letten bij het selecteren van een loodgieter?

U moet op zoek gaan naar loodgieters met actuele certificeringen, een aansprakelijkheidsverzekering die eventuele schade in uw huis dekt en vragen naar eventuele extra kosten voor noodoproepen, onderdelen of materialen die nodig zijn om de klus te klaren. Als u van plan bent thuis te blijven tijdens de reparaties, vraag dan ook hoe lang die zullen duren, zodat u plannen kunt maken.

Iets anders waar u op moet letten is hoe goed een loodgieter communiceert met klanten door hen snel terug te bellen of terug te komen wanneer ze zeggen dat ze dat zullen doen. Loodgieters kunnen het erg druk hebben in bepaalde tijden van het jaar (zoals de winter), dus het is belangrijk dat u er niet alleen op vertrouwt dat hij goed is in zijn werk, maar ook dat hij goede communicatievaardigheden heeft.

Wanneer moet u een loodgieter bellen?

 • Wanneer zich een noodgeval voordoet, zoals een gesprongen leiding, een verstopt toilet of een kapotte boiler.
 • Wanneer reparaties nodig zijn om een verstopping of lekkage te verhelpen.
 • Wanneer uw boiler vervangen moet worden.

Als u niet zeker weet of u een loodgieter nodig hebt, stel uzelf dan de volgende vragen: Wil ik mijn loodgieterij upgraden? Is mijn huidige systeem oud of verouderd? Heeft het kranen die druppelen en toiletten die constant lopen? Is er nog iets anders aan mijn sanitair dat ik zou willen veranderen? Zo ja, neem dan contact op met een loodgieter voordat de situatie erger wordt!